Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Restricții de trafic în București, pentru evenimentele de comemorare a 32 de ani de la Revoluție

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 decembrie 2021

Marți și miercuri, 21 și 22 decembrie, au loc acțiuni de comemorare a 32 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989, astfel că traficul va fi restricționat în Capitală în mai multe zone, după cum a informat Brigada Rutieră București.

Marți, 21 decembrie, începând cu ora 10:00, la Cimitirul Eroi Revoluției, vor avea loc depuneri de coroane și o ceremonie religioasă/militară.

Astfel, între orele 08.45 – 11.30, se va restricționa traficul rutier pe Calea Șerban Vodă, perimetrul cuprins între Șos. Olteniței și strada care face legătura între Calea Șerban Vodă și Șos. Viilor. Totodată, se va interzice oprirea/staționarea autovehiculelor în această zonă.

De asemenea, între orele 11.30 – 12.00, la Troița de la Spitalul Colțea, iar de la ora 12:00, în Piața Universității, vor avea loc depuneri de coroane și o ceremonie religioasă/militară.

„Pentru buna desfășurare a acestei activități, între orele 11.30 – 14.00, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Nicolae Bălcescu, între Piața Universității și Str. Batiștei, sensul de deplasare către Piața Romană, Bd. Nicolae Bălcescu, banda IV de circulație, între Str. Batiștei și Piața Universității, sensul de deplasare spre Piața Unirii, precum și Bd. Nicolae Bălcescu, banda I de circulație, între Str. Batiștei și Str. Dem I. Dobrescu, sensul de deplasare către Piața Romană”, conform Brifadei Rutiere.

De la ora 13:00, are loc o depunere de coroane și la Troița de la Salla Dalles, iar între 13.40 – 14.00, a avea loc un ceremonial militar la Troița de la Piața Romană.

Astfel, între orele 13.30 – 14.00, se va restricționa traficul rutier cu intermitențe în Piața Romană pentru asigurarea traversului, pe durata ceremonialului.

Restricții și miercuri

În ziua de 22 decembrie activitățile se vor desfășura după cum urmează:

„- începând cu ora 09.00, la Monumentul Eroilor Revoluției Române, pe trotuar.
Pentru buna desfășurare a acestei activități, între orele 07.30 – 10.00, se va restricționa traficul rutier pe Calea Victoriei, în zona Monumentului Eroilor Revoluției Române din Piața Revoluției (banda adiacentă pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Str. Dem. I. Dobrescu și Biserica Kretzulescu).
– începând cu ora 10.00, la Sala Radio din Str. G-ral Berthelot.
Pentru buna desfășurare a acestei activități, între orele 09.30 – 11.00, se va restricționa traficul rutier pe Str. G-ral Berthelot.
– începând cu ora 11.00, la Troița din fața TVR.
– începând cu ora 11.30, la Troița Parașutiștilor din curtea TVR.

Pentru buna desfășurare a acestei activități, între orele 10.30 – 12.50, se va restricționa traficul rutier pe Calea Dorobanților, segmentul cuprins între Piața Charles de Gaulle și Piața Dorobanți, pe sensul de deplasare către Piața Dorobanți, precum și pe Str. Emil Pangratti, tronsonul adiacent sediului TVR”.

Astfel, șoferilor li se recomandă să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Brigada Rutieră le recomandă pietonilor să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.

13 linii de transport public vor fi deviate

În acest context, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) anunță că 13 linii de transport public vor fi deviate.

Ȋn ziua de 21.12.2021, între orele 08.45-11.30:

– Linia 19 va funcționa pe traseul actual între terminalul „Zeţarilor” şi Piaţa Eroii Revoluţiei, apoi pe un traseu modificat, în ambele sensuri, pe Şos. Viilor, Str. Constantin Istrati, Bd. Mărăşeşti, Pasajul Mărăşeşti, Bd. Octavian Goga, Calea Vitan, apoi pe  traseul actual;

– Liniile 116 şi 323 vor funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Gara Progresul”, respectiv terminalul „Zețarilor” şi Piaţa Eroii Revoluției, apoi pe un traseu modificat, ȋn ambele sensuri, pe Şos. Viilor, Str. Mitropolit Dosoftei (Străpungerea Viilor – Calea Şerban Vodă), Calea Şerban Vodă, apoi pe traseele actuale.

Ȋn ziua de 21.12.2021, între orele 11.30-14.30:

– Linia 361 va funcționa pe sensul spre terminalul „Complex Comercial Băneasa” pe traseul de bază între Piața Unirii şi Piaţa Universității, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Carol I, Bd. Ferdinand I, Str. Traian, Bd. Dacia, Piața Romană, apoi pe traseul actual. Celălalt sens nu se modifică;

– Linia 381 va funcţiona pe sensul spre terminalul „Clăbucet” pe traseul de bază între „Piața Reşița” şi Piaţa Universității, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Carol I, Bd. Ferdinand I, Str. Traian, Bd. Dacia, Piața Romană, apoi pe traseul actual;

– Linia 783 va funcţiona pe traseul de bază între „Piața Unirii” şi Piaţa Universității, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre Aeroportul Internațional „Henri Coandă” pe Bd. Carol I, Bd. Ferdinand I, Str. Traian,  Bd. Dacia, Piața Romană, apoi pe traseul actual.

Ȋn ziua de 22.12.2021, între orele 10.30 – 12.50:

– Liniile 131, 331 şi 331B vor funcţiona pe traseele de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa”, „Cartier Dămăroaia”, respectiv „Petrom City” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe sens „Piața Romană”, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Radu Beller, Piaţa Dorobanţilor, Calea Dorobanți, apoi traseele actuale. Celălalt sens nu se modifică;

– Linia 282 va funcţiona pe sensul spre terminalul „Şoseaua Fundeni” pe traseul de bază între terminalul „Gara Basarab” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Ceaikovski, apoi pe traseul actual. Celălalt sens nu se modifică;

– Linia 301 va funcţiona, pe sensul spre Piața Romană , pe traseul de bază între terminalul „Jolie Ville Băneasa”, intersecţia Bd. Beijing/Bd. Mircea Eliade, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Mircea Eliade, Str. Radu Beller, Piaţa Dorobanţilor, Calea Dorobanți, apoi pe traseul actual. Celălalt sens nu se modifică;

– Liniile 330 şi 335 vor funcţiona, pe sensul spre terminalul „Faur,” pe traseul de bază între terminalul „Piața Presei”, respectiv „Complex Comercial Băneasa” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Radu Beller, Piaţa Dorobanţilor, Cal. Dorobanți, apoi traseele actuale. Celălalt sens nu se modifică.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW