Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Restaurantele, teatrele și cinematografele din Capitală vor fi închise / Ce măsuri a adoptat CMSU București

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: , ,

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor în București, din cauza numărului ridicat de cazuri de coronavirus. Purtarea măștii devine obligatorie în apropierea școlilor. Măsurile intră în vigoare de miercuri, 7 octombrie.

Măsurile adoptate au fost propuse de DSP București și vin în contextul în care rata incidenței cumulate, calculată la 14 zile, în Capitală, este de 1.86.

Prefectul Capitalei a precizat că măsurile vor fi valabile până când rata de incidență a cazurilor la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5.

Declarațiile Prefectului

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare și consum în unitățile de tip restaurante și cafenele nu este permisă în București. O excepție pentru unitățile de cazare, hotel, pensiuni, unde este permisă servirea în interior.

Activitatea sălilor de spectacole, concerte, cinematografe, etc., este interzisă. Când vom reveni la sub 1,5/1000 le vom deschide. Prezența persoanelor în jurul școlilor – s-a impus purtarea măștilor de la copiii de 5 ani în intervalul 7.45 – 21.15. Revine obligația primăriei generale și de sector să delimiteze această zonă.

Un alt punct – intensificarea activităților de control, în piețe, târguri, unități școlare. Facem precizarea că angajații afectați de restrângerea activităților vor beneficia de măsuri de sprijin. În momentul în care rata de incidență scade sub 1,5/1.000 vom dispune reluarea activităților restricționate. Măsurile intră în vigoare de mâine.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW