Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Restaurantele ar putea fi deschise doar pentru persoanele vaccinate. Raed Arafat: Nu e mai bine să le lăsăm deschise?

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 iulie 2021

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, miercuri, într-un briefing susținut la Palatul Victoria, că în eventualitatea în care rata de incidență a cazurilor raportate în ultimele 14 zile depășește pragul de 3 la 1.000 de locuitori, unele locații ar putea fi deschise doar pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19. 

„În loc să închidem restaurantele când incidența ajunge la 3 la mie, nu e mai bine să le lăsăm deschise pentru vaccinați?”, s-a întrebat retoric Raed Arafat.

Accesul în cluburi și baruri, doar pentru vaccinați

Începând cu data de 1 august, pentru a impulsiona campania de vaccinare, accesul în cluburi și baruri va fi permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Cu toate acestea,  modul în care se va aplica această măsură este sub semnul întrebării, în condițiile în care majoritatea patronilor localurilor de lux au preferat să ignore restricțiile impuse de autorități.

Vaccinarea impulsionată în Franța de măsuri similare

În Franța, campania de vaccinare funcționează la turație maximă – 6,8 milioane de persoane au primit prima doză de la începutul lunii iulie -, după ce Guvernul a condiționat accesul în restaurante, baruri, terase, obiective turistice, centre comerciale, precum și la transportul cu avionul, trenul sau autocarul pe distanțe lungi de prezentarea unui permis sanitar.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW