Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Respinsă în cursa pentru șefia Parchetului General, Laura Oprean rămâne în instituție pe o funcție de conducere

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 17 martie 2020 Etichete: , , , ,

Laura Oprean, fost prim-adjunct al procurorului general și candidat la șefia Parchetului General, a fost delegată de Consiliul Superior al Magistraturii în funcția de adjunct al Secției judiciare din PÎCCJ.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei LAURA OPREAN, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, începând cu data de 17.03.2020, până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni„, se arată în decizia procurorilor din CSM.

Ar fi vrut să schimbe competența DNA

În interviul susținut în ianuarie, când a candidat pentru funcția de procuror-general al României, Laura Oprean a afirmat că ar trebui regândită competența DNA și cea a DIICOT. Scopul era cel al consolidării capacităţii Ministerului Public de a aduce la îndeplinire în mod eficient atribuţiile.

Printre măsuri, consider că ar fi necesară adecvarea schemelor de personal, o regândire a competenţelor direcţiilor specializate (DNA şi DIICOT – n.r.), care trebuie să se concentreze pe misiunea pentru care au fost înfiinţate, combaterea corupţiei la nivel înalt, combaterea infracţionalităţii de crimă organizată, terorism. Este necesară şi o definire mai clară a competenţelor şi păstrarea în limitele acestora”, a afirmat Oprean, la momentul respectiv.

Laura Oprean este unul dintre cei opt procurori care au vizat funcția de șef al Parchetului General, însă ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a propus-o pe Gabriela Scutea, cea care a și fost numită în funcție.

Foto: stirileprotv.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW