Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Republica Moldova nu va folosi izoletele trimise de România pentru pacienții infectați cu Covid-19: Apreciem gestul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății de la Chișinău, Viorica Dumbrăveanu, susține că cele 10 izolete oferite de România Republicii Moldova nu vor fi folosite pentru pacienții infectați cu coronavirus, ci în cazul altor boli.

„Izoletele nu se folosesc la COVID-19. Asta nu o spun eu, ci experții în domeniu. Ele vor fi folosite la alte boli. Noi apreciem gestul României, inclusiv venirea acestor izolete”, a declarat Dumbrăveanu.

La rândul său, directorul Agenției de Sănătate Publică de peste Prut, Nicolae Furtună, a declarat că pentru bolnavii de coronavirus sunt suficiente măștile de proiecție, iar izoletele nu sunt obligatorii.

„Specialiștii rămân pe poziția că izoletele nu sunt obligatorii pentru coronavirus și e decizia fiecărei țări. În recomandările OMS, izoletele nu apar ca obligatorii. Lucrurile nu trebuie interpretate, așa cum apare tendința. Este suficient dacă bolnavul de coronavirus poartă mască”, a declarat directorul Agenției pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

Basarabenii au primit cu entuziasm ajutoarele din România destinate luptei împotriva COVID-19. O manifestație a avut loc joi dimineață, la intrarea celor 20 de camioane pe teritoriul Republicii Moldova. Fostul premier, Maia Sandu, a ținut să mulțumească în mod deosebit pentru acest ajutor pe care îl califică „necondiţionat şi dezinteresat”.

Ajutorul oferit cetățenilor din Republica Moldova constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aproximativ 80.000 de litri alcool sanitar.

Transportul echipamentelor este realizat cu camioane aparținând Ministerului Apărării Naționale și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Maia Sandu: Mulţumim, România, pentru lecţia de modestie

Fostul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de mulțumire cu acest prilej.

„Mulţumim, România, pentru ajutorul tău necondiţionat şi dezinteresat. Mulţumim, România, pentru lecţia de modestie, răbdare şi cumpătare. Ştim că nu te-ai aşteptat la un pod de flori, dar nici n-ai meritat flori sub pod. Dar nu pentru flori ai venit azi aici. Ai venit să salvezi vieţi. Mulţumim, România!”

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW