Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Republica Moldova a rămas din nou fără curent electric

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 23 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Republica Moldova a rămas încă o dată fără curent electric, din cauza bombardamentelor Federației Ruse asupra Ucrainei, a anunțat miercuri, 23 noiembrie, vicepremierul Andrei Spînu și președintele Maia Sandu. 

Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a anunțat Andrei Spînu, pe Facebook.

Maia Sandu a transmis, ulterior, că furnizarea energiei electrice poate fi restabilită și că toate instituțiile statului vecin lucrează în acest sens.

Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi(…)

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a transmis Maia Sandu, pe Facebook.

Premier Energy Distribution, cel mai mare furnizori de energie electrică din țara vecină, a anunțat că, în jurul orei 14:23, s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic din Republica Moldova, potrivit Ziarul de Gardă.

Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, și îi asigurăm totodată că se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrică”, se arată în comunicatul citat de ZDG.

Este a doua oară în decurs de o lună când Republica Moldova se confruntă cu o pană masivă de curent din cauza bombardamentelor Rusiei asupra Ucrainei. Detalii, aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW