Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Reprezentantul Uniunii Europene în Belarus a fost reținut de poliție la Minsk

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Reprezentantul delegației Uniunii Europene în Belarus, Evelina Schulz, a fost reținut joi, 8 septembrie, de poliția de la Minsk, după ce a participat la un proces în care 10 opozanți ai regimului Lukashenko au fost condamnați la închisoare, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al diplomației europene, Peter Stano, care a spus că reținerea unui înalt oficial al UE este „deplorabilă și inacceptabilă”.

Reținerea ilegală a unui diplomat este o încălcare serioasă a Convenției de la Viena (…) și compromite securitatea celorlalți diplomați din Belarus”, a adăugat Peter Stano.

Evelina Schulz a participat la procesul în urma căruia 10 activiști ce se opun regimului Lukașenko și care se identifică drept anarhiști au primit condamnări la închisoare între 5 și 17 ani. Diplomația europeană a catalogat sentințele drept „nejustificat de lungi”.

Ministerul de Externe din Belarus nu a transmis niciun punct de vedere, potrivit Reuters. Însărcinatul cu afaceri al Belarusului la UE a fost convocat la Bruxelles pentru a oferi explicații.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/reprezentantul-uniunii-europene-in-belarus-a-fost-retinut-de-politie-in-minsk/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *