Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Reprezentanți USR și PMP, prezenți la un eveniment organizat de Forța Dreptei: Vom reuși să clădim acel pol de dreapta credibil

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 noiembrie 2022 Etichete: , ,

Reprezentanți ai Uniunii Salvați România (USR) și ai Partidului Mișcarea Populară (PMP) au fost prezenți duminică, 27 noiembrie, la evenimentul prin care partidul înființat de Ludovic Orban – Forța Dreptei – și-a lansat oficial filiala din București. 

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al partidului, Vlad Voiculescu, liderul filialei bucureștene și senatoarea Simona Spătaru au fost prezenți din partea USR, în timp ce Eugen Tomac și Sebastian Moise au fost prezenți din partea PMP.

Eu colaborez cu acei oameni (…) ale căror principii, idei, valori sunt apropiate de ideile, valorile, principiile în care credem noi. Am să le spun useriştilor, făcând amintire la o vorbă, dacă voi nu m-aţi vrut, eu vă vreau(…) Ştiu că sunt în PMP oameni care sunt supăraţi pe mine, fiindcă au impresia că nu am făcut tot ce am putut, ca premier, să ajut PMP să intre în Parlament. Vă garantez că nu este aşa, mi-aş fi dorit ca PMP să fie în Parlament pentru că atunci am fi avut o coaliţie de centru-dreapta mult mai solidă, care nu ar fi permis trădătorului şef să readucă PSD la putere şi ar fi creat o bază parlamentară mai solidă, mai consecventă care ar fi putut asigura o guvernare de centru dreapta autentică”, a declarat liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban.

La rândul lui, președintele PMP, Eugen Tomac, a transmis că electoratul de dreapta a fost trădat de PNL și că cele trei partide „au obligația sacră de a gândi spre un viitor de dreapta al României și după 2024”.

Domnul Orban vă poate confirma ori de câte ori e nevoie: PNL în 2020 a mers cu acest mesaj deschis în campanie: votaţi PNL, pentru a nu ajunge la putere PSD. Ce avem astăzi? În loc de România educată, avem România pesedizată. Este inacceptabil acest lucru şi avem obligaţia să luptăm cu toată forţa împreună pentru a renaşte acea speranţă pe care cetăţenii români o aşteaptă. Sunt absolut convins că dacă vom face ceea ce trebuie pentru ţară, vom reuşi să clădim acel pol de dreapta credibil care va convinge cetăţenii români că România rămâne pe mâini bune din 2024, nu aşa cum este în prezent”, a spus europarlamentarul.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a menționat că alegerile din 2024 vor reprezenta momentul în care „trebuie să scăpăm de Ciolacu, Ciucă și de Iohannis”.

Dreapta reformatoare a scos mereu ţara din crizele declanşate de stânga populistă. O s-o mai scoatem o dată, împreună. Şi ca să nu mai vedem PSD la putere şi preşedinţi încurcaţi de democraţie la Cotroceni, trebuie să construim pe termen lung. Avem un plan, ştim ce trebuie să facem, avem energia să facem asta, avem curajul să facem asta, pentru că nu am renunţat niciodată la luptă, nici atunci când ei au folosit întreg sistemul, toate instrumentele de presiune pentru a ne opri. Iar primul pas e 2024. Dreapta modernă din România este singura şansă pentru ca oamenii să trăiască bine din nou. Aceasta este proiectul pe care cu toţii îl avem astăzi în faţă”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW