Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reprezentant al societății civile din Ministerul Transporturilor, acuzat de propagandă pro-PSD / Reacția lui Cătălin Urtoi

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 noiembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Consilierul ministrului Transporturilor din partea societății civile, Cătălin Urtoi, a intrat în conflict cu două asociații ieșene, inclusiv cu cea din care face parte, fiind acuzat că ar face propagandă pentru Partidul Social Democrat. „Împreună pentru A8” și „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” au anunțat că îi retrag sprijinul. În replică, Urtoi susține că va avea o discuție cu ministrul Sorin Grindeanu.

Vineri, Asociațiile „Împreună pentru A8” (unde Urtoi este vicepreședinte) și „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” i-au transmis ministrului Transporturilor că îi retrag sprijinul lui Cătălin Urtoi.

Derapajele majore ale actualului consilier C. Urtoi constau în propagandă făţişă făcută în acest an Partidului Social Democrat, atât politicienilor PSD de la Bucureşti cât şi celor de la PSD Iaşi, cât şi în sabotarea mandatului primit de la societatea civilă, acela de a pune presiune pe prioritizarea Autostrăzii A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș”, au transmis asociațiile ieșene.

Cele două asociații susțin că proiectele A7 și A8 „s-au decalat periculos de mult” în timpul mandatului lui Urtoi, menționând că A7, care „servește direct intereselor Capitalei” a avut „un progres într-o manieră accelerată, în timp ce A8, autostrada „cea mai utilă pentru dezvoltarea” Moldovei, „înaintează cu dificultate”:

Greşeli grave de poziționare publică pro-PSD, care au subminat interesele moldovenilor angajaţi de mai bine de cinci ani în activism civic proinfrastructură, culminează astăzi (n.r. vineri) cu anunţarea candidaturii lui C. Urtoi pentru ocuparea unui post în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), care încalcă astfel acordul făcut acum un an cu Asociaţiile „Împreună pentru A8” şi „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, acela de a nu pune interesul personal înaintea mandatului primit”, mai arată Asociațiile menționate.

Totodată, organizațiile ieșene i-au sancționat „intenția d-lui Urtoi de a-și aroga ca merite personale o îndelungă și colectivă muncă de reprezentare regională”.

Aşa cum renunţarea la principii nu poate motiva scopul nostru, nici mesianismul, civic sau de orice fel, nu reprezintă soluţia pentru realizarea obiectivelor, oricât de spectacular ne sunt ele prezentate astăzi de dl Urtoi”, potrivit sursei citate.

În apărarea lui Urtoi a sărit imediat Maricel Popa, liderul social-democraților din Iași.

Cei care îl critică ar trebui să vadă mai întâi ce face acest om, apoi să vorbească. Este un om apreciat, el îi prezintă ministrului cu acurateţe situaţia din teren privind situaţia autostrăzilor”, a spus Maricel Popa, pentru News.ro.

În replică, Cătălin Urtoi a declarat, sâmbătă, că va avea luni o discuție cu ministrul Sorin Grindeanu.

Eu nu renunţ. Dacă mâine nu voi mai fi la minister, eu continui cum ştiu mai bine lupta pentru această autostradă. Va fi decizia ministrului (n.r. dacă va fi dat afară)”, a spus Urtoi, citat de News.ro.

Consilierul a mai precizat că „numai câteva persoane” din „Împreună pentru A8” au luat decizia de a-i retrage sprijinul.

Eu le răspund tuturor prin muncă. Voi merge în continuare pe teren. În cazul A8 s-au aliniat în sfârşit planetele, iar toată clasa politică îşi doreşte acest proiect. Voi continua ceea ce am început, cu ajutorul celor care sunt alături de mine şi care se implică zi de zi în evoluţia pozitivă a acestor proiecte”, a adăugat consilierul din Ministerul Transporturilor.

 Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii