Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Reorganizarea Primăriei Sectorului 1, tranșată în instanță. Clotilde Armand: Prin intermediul structurilor desființate fosta administrație dădea contracte cu dedicație

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2021

Clotilde Armand a anunțat că trei structuri din cadrul Primăriei Sectorului 1, cu un buget total de 200 de milioane de lei, vor fi desființate printr-o decizie definitivă a instanței.

Este vorba de Administrația Piețelor, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice și Centrul Cultural, structuri ce au un buget total de aproximativ 200 de milioane de lei și până într-o sută de angajați, potrivit primarului Sectorului 1.

Justiția mi-a dat astăzi dreptate și a anulat decizia prin care era suspendată hotărârea de Consiliu Local prin care au fost desființate trei structuri. Prin intermediul acestor structuri fosta administrație dădea contracte cu dedicație unor firme de partid”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Edilul susține că reorganizarea Primăriei Sectorului 1 ar fi fost atacată în instanță de un membru de sindicat din ADP, apropiat de fostul primar Daniel Tudorache.

Acest sindicat a fost creat să se opună reformelor din primărie. Decizia inițială de suspendare a fost folosită de actori politici ai Consiliului local al Sectorului 1 pentru a întârzia votarea bugetului pe 2021”, susține edilul.

Bugetul Primăriei Sectorului 1 pe anul 2021 a fost votat pe 28 aprilie, după două încercări nereușite.

Consiliul Local Sector 1 a respins de două ori proiectul de buget inițiat de Clotilde Armand, după ce liberalii au acuzat că ar fi ilegal, întrucât a fost construit în baza unei organigrame suspendate de instanţă.

În prima încercare a edilului, bugetul nici nu a mai fost supus votului, după ce consilierii locali ai PNL au respins ordinea de zi din ședința de pe 12 aprilie.

Ulterior, în ședința din 19 aprilie, proiectul de buget nu a primit suficiente voturi pentru a fi adoptat, înregistrându-se 11 voturi ”pentru”, 6 abţineri şi 9 voturi ”împotrivă”.

Sursă foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW