Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Renate Weber susține că nu va beneficia de pensie specială, pentru că nu are stagiul minim de cotizare la sistemul public de pensii

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , , ,

Avocatul Poporului, Renate Weber, susține că nu va beneficia de pensie specială, fiindcă nu are stagiul minim de cotizare la sistemul public de pensii de 15 ani.

„Avocatul Poporului nu va beneficia de pensie specială. Pentru a putea beneficia de pensie de serviciu/specială, Avocatul Poporului trebuie să aibă un stagiu minim de cotizare la sistemul public de pensii de 15 ani, conform art. 2 lit. c) şi art. 53 alin. (2) din Legea nr. 263/2020. Avocatul Poporului în funcţie, doamna Renate Weber, NU îndeplineşte condiţiile prevăzute de legea sistemului unitar de pensii publice, pe considerentul că nu are un stagiu de cotizare de 15 ani la sistemul public de pensii”, se arată într-un comunicat remis presei de Avocatul Poporului.

Potrivit sursei citate, Renate Weber, în calitate de avocat în Baroul Bucureşti, a contribuit la constituirea fondurilor de pensii din cadrul Casei de Asigurări a Avocaţilor.

„Prin urmare, doamna Renate Weber este exclusiv beneficiara unei pensii plătite din fondurile Casei de Asigurări a Avocaţilor (instituţie de drept privat). În aceste condiţii, orice alte prevederi speciale referitoare la dreptul de pensie al doamnei Renate Weber sunt inaplicabile”, se mai arată în comunicat.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW