Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Renate Weber, propunerea ALDE pentru funcția de Avocat al Poporului. Decizia, după ce nu a obținut un mandat de europarlamentar

By Tudor Alexandru , in Politic Stirile zilei , at 24 iunie 2019 Etichete: , , , ,

Renate Weber, fost europarlamentar, este propunerea ALDE pentru funcția de Avocat al Poporului. Weber era pe lista de europarlamentari a ALDE, însă nu a obținut încă un mandat din cauza scorului slab obținut de partid.

„Avocatul Poporului este al celor de la ALDE. Nu am stabilit nume”, a declarat premierul, la Palatul Parlamentului, după şedinţa coaliției.

Victor Ciorbea a informat, luni, conducerea Parlamentului că mandatul său de Avocat al Poporului a încetat pe 7 mai.

De cealaltă parte, Opoziția îl susține pe fostul senator UDMR Peter Eckstein Kovacs.

Renate Weber: „sper ca rezultatul votului din Parlament să fie pozitiv”

„Mă onorează nominalizarea pentru Avocatul Poporului și mă bucură încrederea pe care mi-au arătat-o, încă o dată, deja foștii colegi din ALDE, pentru că am demisionat din partid odată ce am acceptat această nouă misiune. Este o decizie pe care am cântărit-o îndelung și pe care nu am luat-o ușor. Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost să nu ma implic. Calitatea de spectator la viața cetății este cea mai ușoară dintre toate. Nu suportă responsabilități, poți foarte bine sa emiți judecăți, să pui ștampile, sa dai vina pe alții și tu să nu faci nimic. Eu am ales să fac. Să lupt în continuare pentru valorile în care cred, pentru apărarea drepturilor si libertăților, pentru care lupt de aproape 30 ani, fie in calitate de ONG-ist sau de om politic. Sper ca audierea mea sa fie convingătoare si rezultatul votului din Parlament să fie unul pozitiv”.

Mâine, liderii Coaliției de guvernare se vor întâlni din nou pentru a discuta modificările ce vor fi aduse Ordonanței 114.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW