Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Remus Rădoi, citat de DIICOT pentru audieri referitoare la dezvăluirile despre clanurile din Caracal

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 13 august 2019 Etichete: , , ,

Remus Rădoi a fost citat de DIICOT București pentru a fi audiat în calitate de martor denunțător. Acesta a făcut nenumărate declarații controversate în spațiul public, potrivit cărora ajuta autoritățile din zonă în diverse investigații. Mai mult, Rădoi a semnalat nereguli la nivelul instituțiilor  chiar cu 3 luni înainte de tragedia de la Caracal.

„Sunt audiat cu privire la documentele prezentate de mine în presă ce arătau că am informat instituțiile statului cu circa 3 luni înainte, despre neregulile instituțiilor din zonă, respectiv DIICOT Olt și Poliția Caracal”, a declarat Remus Rădoi, chiar înainte de audieri, pentru mainnews.ro.

Update 2. Audierea a fost amânată.

Update 1. Remus Rădoi a adăugat, înainte de audieri, că s-a întâlnit cu un secretar de stat în MAI și i-a sesizat acestuia mai multe nereguli la nivelul Poliției din Carcal. Mai mult, omul de afaceri susține că despre aceste  nereguli avea cunoștință și servicul secret al Ministerului de Interne, DGPI. Acesta a precizat că poliția din Caracal anunța interlopii din județ privind efectuarea perchezițiilor si existența unor dosare.

„Le-am spus despre acest clan și conducerea Poliției Caracal i-a sunat. Adjunctul Poliției din Caracal a fost informat de mine. Le-am spus că mai mulți mebrii al unui clan se află într-un local și au asupra lor arme albe și se pregătesc să atace. Adjunctul Poliției l-a sunat pe șeful clanului și i-a spus ce l-am informat. După, șeful clanului m-a sunat pe mine și mi-a spus că sunt un prost și că până la urmă toate informațiile ajung la el”, a spus Rădoi.

Context

Nicolae Alexe, poliţistul care a coordonat acțiunea de găsire a Alexandrei,  a apelat la Remus Rădoi pentru a obţine informaţii referitoare la principalul suspect în cazul crimelor din Caracal. Alexe i-ar fi dat lui Rădoi o fotografie cu mașina lui Gheorghe Dincă și două numere de telefon, pentru a-l ajuta să le găsească, furnizându-i astfel date confidențiale din anchetă.

Rădoi susține că agenții firmelor sale de pază au avut mai multe războaie de stradă cu clanurile interlope din zona, despre care spune că se bucură de protecția polițiștilor din zonă.

Acesta a făcut mai multe plângeri la DIICOT, la DGA, dar și la SIIJ, pentru polițiștii și procurorii despre care știe că au legături cu clanurile interlope.

sursa foto: DIGI24

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW