Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Remus Pricopie a obținut al patrulea mandat de rector al SNSPA

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, a obținut al patrulea mandat în funcția de conducere a instituției de învățământ superior. Acesta a fost singurul candidat în cadrul alegerilor desfășurate marți, potrivit Edupedu.ro.

Participarea la vot a atins 88,88% din totalul alegătorilor înscriși în liste, conform unui comunicat emis de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) în seara de marți. Remus Pricopie a fost reconfirmat în funcția de rector al SNSPA, obținând 90,13% din voturile exprimate în mod valabil, conform informațiilor furnizate de aceeași sursă.

Remus Pricopie a deținut funcția de rector al SNSPA începând din 2012 și a ocupat această poziție pentru trei mandate, deși legislația anterioară privind educația prevedea doar două mandate pentru un rector. Această excepție a fost posibilă datorită unei modificări legislative introduse acum zece ani, în perioada când Remus Pricopie era ministru al Educației în guvernul Ponta. La acea vreme, Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii București, a beneficiat, de asemenea, de această prevedere și a ajuns la trei mandate, devenind ministru delegat pentru învățământ superior.

Regula menționată, detaliată pe larg de Edupedu.ro înaintea alegerilor de acum patru ani, permitea rectorilor care au avut mandate incomplete, inclusiv din cauza suspendărilor temporare, să se califice pentru încă un mandat în funcție.

foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW