Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


Relaxare de la 1 iunie pentru persoanele care s-au vaccinat – Măsurile anunţate de premierul României/ Discuții cu agenții economici din zona litoralului

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 4 mai 2021 Etichete:

Premierul României anunţă că anumite restricţii vor putea fi eliminate pentru românii care s-au vaccinat, menţionând că urmează să se stabilească noi reguli împreună cu operatorii economici.

Întrebat care vor fi restricţiile eliminate începând cu 1 iunie, premierul României a declarat : „Putem să vorbim despre fără mască pe plajă, la munte, în drumeţie, putem să vorbim despre facilităţi pentru persoanele vaccinate, restaurante cu capacitate 100% pentru persoane vaccinare, evenimente private pentru persoane vaccinate, hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate”.

Premierul a precizat că va avea o întâlnire cu operatorii economici din judeţul Constanţa, pentru a discuta despre măsurile care vor fi luate în sezonul estival pe litoral.

„Voi avea o discuţie cu operatorii economici, întâi discutăm despre responsabilitate. Au fost câteva lucruri în weekend care nu mi-au plăcut la anumiţi operatori economici. (..) Vor fi reguli de fiecare dată, spre exemplu, pe plajă stăm fără mască, dar există distanţare în continuare. Vom veni cu un pachet pentru toată lumea. (..) Totul depinde de rata de vaccinare, cu cât e mai mare, cu atât putem împinge ora de funcţionare a operatorilor economici de pe litoral”.

Referitor la posibilitatea de a se renunţa la purtarea măştii de protecţie, Florin Cîţu a spus : „Aş aştepta 1 august pentru renunţatul la purtarea măştii. În Israel s-a renunţat dupa 60% nivel de vaccinare, acolo e un nivel pentru a se discuta despre aşa ceva. Dacă vrem să ieşim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm”.

Sursa foto: Inquam photos/ Bogdan Danescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW