Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Reîncep lucrările de reparații pe Autostrada Soarelui

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2021

Începând de miercuri, 22 septembrie, firma Saga Business Construct va relua lucrările de reparații pe sectorul din beton al Autostrăzii Soarelui (A2) București – Fundulea, între km 31 și km 36, sensul Constanța – București.

Astfel, în perioada 22 septembrie – 30 septembrie, se vor institui restricții de circulație, prin devierea totală a traficului rutier de pe Calea II pe Calea I, cu reducerea vitezei la 60 km/h și închiderea parțială a nodului rutier de la km 35 ce face accesul la și de la localitățile Fundulea și Nana de pe sensul Constanța – București.

Contractul încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Saga Business Construct prevede frezarea dalelor de beton pe o grosime de 8 cm, efectuarea reparațiilor și colmatarea fisurilor active, precum și repararea rosturilor degradate, pe ambele sensuri, între km 24 și km 36. Valoarea înțelegerii este de 45 milioane lei fără TVA, termenul de finalizare anunțat fiind 30 noiembrie 2021.

Autostrada Soarelui, aflată într-o stare precară din cauza alocărilor insuficiente de fonduri pentru întreținere, se află într-un amplu proces de reparații. Compania de drumuri a încheiat contracte pentru repararea sectorului din beton, a podurilor de la Cernavodă, respectiv cel peste Brațul Borcea, dar și pentru montarea unor elemente de siguranță a circulației (parapete, gard împrejmuitor și panouri antiorbire).

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW