Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Regulile pe care trebuie să le respecte românii de Paște. Mesajul IGSU: Ne bucurăm de sărbătoare acasă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Anul acesta slujbele de Sfintele Paşti vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

“Una dintre cele mai importante sărbători, Paștele, reprezintă prilejul ideal de a petrece timp alături de cei dragi. Anul acesta, din motive întemeiate, este important să sărbătorim Învierea Domnului acasă, pentru a ne proteja pe noi și pe toți cei din jur(…)Ne dorim să ne bucurăm împreună de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!”, transmite IGSU.

IGSU reamintește faptul că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice și că pot transmite virusul foarte ușor. De asemenea, trebuie să ținem cont că persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă.

Sfaturile IGSU

 • În Noapte de Înviere, în căminul fiecăruia dintre noi, va arde lumina de Paște. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse.
 • Recomandăm personalului clerical să efectueze un control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de iniţiere a unui incendiu.
 • Chiar dacă vă este greu să nu îi aveți alături, respectați regulile, nu mergeți în vizită la părinți sau bunici, decât pentru a le lăsa produse de strictă necesitate și fără a intra în contact direct sau apropiat cu aceștia. Protejându-i în acest mod, îi veți putea revedea și îmbrățișa în siguranță, cât mai curând. Totul depinde de voi!

sursa foto: IGSU

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW