Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Regulile de protecție împotriva COVID, sfidate de oamenii legii: Comisarul Radu Gavriș și alți trei procurori au petrecut într-un restaurant deschis din București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2021

Cu toate că localurile ar trebui să fie închise în București pentru prevenirea răspândirii COVID-19, comisarul Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, procurorul Codruț Popoiu, șeful Secției de urmărire penală din Parchetul Capitalei, procurorii Florin Baran și Alexandru Soltan au petrecut vineri într-un restaurant din Centrul istoric, conform surselor Mainnews.ro.

În local ar fi fost depistate 27 de persoane, iar societatea comercială a fost sancționată contravențional cu 5.000 lei.

Radu Gavriș: Am băut o bere după-amiază

Contactat de Mainnews.ro, Radu Gavriș a confirmat că a fost vineri la restaurant, însă s-a apărat, precizând că ar fi consumat băuturi alcoolice pe terasă.

„Nu a fost absolut nicio petrecere, a fost o masă cu cinci persoane. Am băut o bere după-amiază.  Hanul lui Manuc are o formă de terasă.  Dacă am încălcat legea, nu-i nicio problemă, să fiu sancționat contravențional. Nu am fost la masă cu mai multe persoane decât prevede legea. Eu consider că am fost într-un spațiu deschis, conform definiției legale. Nu am fost la masă cu oameni politici, oameni de afaceri, interlopi. Nu am făcut nimic”, a declarat Radu Gavriș, pentru Mainnews.ro.

Comisarul acuză că s-a acționat la pont

Pe de altă parte, Radu Gavriș a dat de înțeles că ceea ce s-a întâmplat vineri ar face parte dintr-o serie mai amplă de acțiuni îndreptate împotriva sa.

„Eu am ajuns la Harghita tăcând din gură. O să mă mai trimită odată. E adevărat că am fost legitimat că așa a ordonat cineva. Eu am fost reclamat și la DNA, m-am trezit și cu dosare penale și nu s-a întâmplat nimic. În viața mea nu am făcut nimic. Eu pot să fiu sancționat, însă există o instanță, o să contest. Până acum am câștigat totul pentru că nu am făcut nimic”, a mai declarat Radu Gavriș.

Ce spune legea

Potrivit regulilor stabilite de Guvernul României la recomandarea Comitetului pentru Situații de Urgență, activitatea în interiorul restaurantelor, barurilor și cafenelelor este suspendată, dacă incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile depășește rata de 3 la mie.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat vineri relaxarea măsurilor astfel încât localurile să poată funcționa la o capacitate de 30%, însă această măsură intră în vigoare începând de luni.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW