Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Reguli stricte pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii sunt obligați să poarte măști de protecție și să păstreze o distanță fizică de un metru

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 mai 2020 Etichete: ,

Purtarea măştii de protecţie şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur sunt obligatorii permanent pe Aeroportul Henri Coandă, începând cu data de 15 mai, potrivit unei informări transmise joi de reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) și citate de Agerpres.

În contextul pandemiei de coronavirus, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a transmis un comunicat în care anunță mai multe reguli stricte luate pe Aeroportul Henri Coandă. Astfel, purtarea măștii de protecție și păstrarea unei distanțe fizice de un metru față de cei din jur sunt obligatorii permanent pe aeroport, începând cu data de 15 mai.

De asemenea, îmbarcarea în aeronavă se va face cu rândul cel mai îndepărtat față de ușa avionului, iar debarcarea se va face începând cu rândul de lângă ușă.

Reprezentanţii aeroporturilor din București avertizează pasagerii că, din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu Gara de Nord, circulaţia în zona aeroportului este în continuare deviată.

„Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măştii de protecţie, cât şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de aşteptare. Pentru păstrarea distanţei de 1 metru, vor fi respectate indicaţiile autocolantelor amplasate pe pardoseală. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staţionarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă. După efectuarea formalităţilor de check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa de 1 metru faţă de cei din jur. Purtarea măştii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităţilor de acces şi la controlul de securitate”, se arată în informarea transmisă de CNAB.

Astfel, în zona de îmbarcare este asigurat spațiul necesar păstrării distanței de un metru față de cei din jur, iar autobuzele de transfer la și de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

În ceea ce priveşte fluxul de sosiri, acesta nu se modifică, fiind însă interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii, rămânând valabile obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie, precum şi păstrarea unei distanţe de 1 metru faţă de cei din jur.

Însă, pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziţie de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal şi pentru alte persoane decât pasagerii.

„Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluţii dezinfectante – recomandăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi. Vă rugăm să respectaţi indicaţiile personalului din aeroport! Eventualele modificări impuse de autorităţi vor fi imediat implementate şi aduse la cunoştinţa publicului”, mai spune CNAB.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW