Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Parlamentul aprobă înființarea unui registru național al traficanților de droguri

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 28 februarie 2024

Proiectul de lege care prevede înregistrarea traficanților de droguri condamnați definitiv într-un registru național a fost aprobat, marți, de Senat și Camera Deputaților și este acum trimis spre promulgare către președintele Klaus Iohannis.

Registrul va fi gestionat de Ministerul Afacerilor Interne și va fi întreținut de unitățile Poliției Române, prin structuri specializate în domeniul traficului de droguri. Acesta va fi distinct de registrul cazierului judiciar din cadrul Sistemului Național de Evidență Informatizată a Cazierului Judiciar.

Registrul va putea fi conectat cu alte baze de date ale Poliției Române.

Această bază de date îi va ajuta pe polițiști să monitorizeze activitatea traficanților eliberați și nu va fi accesibilă publicului larg.

Potrivit Digi24, persoanele condamnate pentru trafic de droguri vor fi înregistrate în baza de date a registrului național pentru o perioadă de 5 până la 10 ani.

Aceștia vor fi supuși unor reguli stricte, printre care amprentarea, furnizarea de detalii personale, verificări trimestriale, raportarea schimbărilor de locație, informații despre venituri și locul de muncă.

„Am inițiat acest proiect, împreună cu colegi din PNL, din nevoia de a avea un instrument cu rol în prevenirea și combaterea traficului de droguri. Mai ales că sunt traficanți care recidivează. Registrul reprezintă un mijloc de cunoaștere, supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis infracțiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum și a celor au efectuat fără drept operațiuni cu substanțe psihoactive sau pretinzând că dețin autorizație”, transmite Alina Gorghiu.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW