Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Regatul Unit „închide robinetul” pentru forța de muncă ieftină. Reguli noi pentru românii care vor să meargă la muncă în UK

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 februarie 2020 Etichete: , , ,

Regatul Unit al Marii Britanii a anunțat că „închide robinetul” pentru străinii slab calificați. De acum, persoanele care vor să meargă în Marea Britanie la muncă trebuie „să aibă oferte de muncă ferme” şi să îndeplinească „cerinţe salariale şi de cunoaştere a limbii engleze”.

„Începând de anul viitor, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să obţină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebuie să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale”, a anunțat ministrul de interne britanic Priti Patel, citat de Reuters.

Regulile urmează să se aplice începând cu anul 2021.

„Noul nostru sistem de imigraţie va închide robinetul pentru forţa de muncă ieftină, slab calificată. Începând de anul viitor, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să obţină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebuie să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale”, a afirmat, duminică, ministrul de Interne.

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană, la finalul lunii ianuarie 2020.

sursa foto: Redacție

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW