Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Refugiații din Ucraina vor fi scutiți de carantină la intrarea în România

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 februarie 2022

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri, 25 februarie, scutire de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc din Ucraina, pe fondul agresiunii militare din partea Federației Ruse.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, cel care a propus CNSU adoptarea acestei decizii, a precizat joi, 25 februarie, că refugiații vor fi testați la intrarea în țară pentru a nu favoriza în niciun fel transmiterea infecţiei cu noul coronavirus.

„Am avut după întâlnirea de dimineaţă, cea organizată de prim-ministrul Ciucă, o discuţie cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi cu prefecţii judeţelor care se găsesc în zona de graniţă a Ucrainei, în judeţele care se învecinează cu această regiune, pentru că un eventual val de refugiaţi trebuie să găsească şi un răspuns din punct de vedere al asigurării condiţiilor de asistenţă medicală, pe de o parte, şi pe de altă parte din punct de vedere al sănătăţii publice, pentru că vin dintr-o ţară unde sunt diverse probleme. Trebuie să găsim o soluţie, să-i testăm, să-i vaccinăm, dacă este cazul. Şi, bineînţeles, trebuie să iniţiem şi demersurile legislative care să excepteze această categorie de persoane de la măsurile legate de carantină şi de completarea acelui formular electronic”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW