Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Referendum în Elveția, pentru pașaportul COVID: 60% dintre cetățeni susțin legea (estimări)

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2021

Populația Elveției, prima țară din lume care a organizat un referendum pentru certificatul COVID-19, a fost chemată la urne duminică, 28 noiembrie, pentru a se pronunța privind modificările aduse Legii COVID-19. Una dintre acestea vizează introducerea certificatului verde, ca măsură de limitare a răspândirii COVID-19.

Elveţienii au pus „da” legii privind combaterea COVID-19 ce a permis instituirea certificatului sanitar, potrivit primelor estimări citate de BBC.

Referendumul a fost organizat de opozanţi ai paşaportului sanitar, dar 60% dintre cetățenii care au votat s-au opus eliminării restricțiilor, astfel că oeganizatorii au pierdut scrutinul.

Cu mai puțin de două treimi din populație complet vaccinată împotriva COVID-19, elvețienii au una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest. Acum, numărul noilor infecții cu COVID-19 crește cu 40-50% în fiecare săptămână.

De la începutul pandemiei, guvernul elvețian a încercat să fie echilibrat în deciziile privind pandemia, încercând să introducă măsuri restrictive, dar în același timp să rămână fidel sistemului de democrație al Elveției, în care guvernul are puțină putere formală, iar oamenii au ultimul cuvânt în astfel de chestiuni.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW