Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


REFERAT Fostul șef de la Apele Române, reținut de DNA, s-ar fi înțeles să primească mita în rate

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 5 august 2020 Etichete: ,

Detalii incredibile ies la iveală din dosarul lui Victor Sandu, fost director general al Administrației Naționale “Apele Române”, reținut de DNA. Potrivit referatul întocmit de procurori, acesta ar fi primit mită în mai multe rate lunare deoarece patronul firmei, inculpat și el în dosar, nu și-a permis să achite întreaga sumă, aproximativ 1 milion de euro, într-o singură tranșă.

„Rezultă, așadar, că solicitarea inițială a lui Sandu Victor a avut ca obiect  remiterea unei sume de bani pe care, însă, (…..) nu a avut posibilitatea financiară să  o plătească într-o singură tranșă astfel încât au convenit, printr-un intermediar  neidentificat până în prezent, că banii vor fi remiși lunar, până la sfârșitul anului,” se arată în referatul procurorilor DNA Bacău.

Firme fără experiență

Ambele societăți deținute de afaceristul inculpat în dosar nu aveau experiența necesară de a presta lucrări pentru Apele Române. Procurorii au descoperit că una dintre acestea avea ca obiect principal de activitate „Alte transporturi terestre de călători” iar cealaltă „Comerț cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine”.

Victor Sandu a fost plasat sub control judiciar.

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *