Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Rectorul Universității Politehnica din București: Actorii importanţi în educaţie ar trebui să fie consultaţi cu privire la strategiile de dezvoltare a României

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: ,

Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București, a declarat că marile universități din țară ar trebui să fie susținute financiar de Guvern.

Mihnea Costoiu a precizat că marile universități românești au nevoie de sprijin din partea clasei politice. Rectorul Universității Politehnica susține că cei care sunt la conducerea instituțiilor superioare de învățământ ar trebui consultați cu privire la strategiile de dezvoltare a României.

Pentru a susţine marile universităţi româneşti este necesar ca Guvernul, nu doar Guvernul actual, în general clasa politică, ca şi societatea în ansamblul ei să înţeleagă necesitatea de a finanţa marile universităţi în mod special, acele universităţi care adună în jurul lor valori şi au potenţial de creştere, cele care pot să schimbe cu adevărat faţa României. Marile universităţi trebuie să aibă un tratament special, este important să înţelegem cu toţii acest lucru, pe de o parte. Pe de altă parte, este foarte important, ţinând cont de faptul că anul acesta am început anul universitar de Ziua Educaţiei, să înţelegem că actorii importanţi în educaţie, cei care şi-au asumat răspunderea conducerii universităţilor, este normal să fie consultaţi cu privire la strategiile de dezvoltare a României, aşa cum se întâmplă în toate ţările civilizate, nu doar ei ca persoane, ci echipele din jurul lor, universităţile în ansamblul lor”, a declarat Mihnea Costoiu, pentru Agerpres.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW