Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Rectorii au cerut elaborarea unei noi Legi a Învățământului Superior, pe baza Proiectului România Educată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2022

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), întrunit sâmbătă, 9 aprilie, cere Guvernului să elaboreze o nouă Lege a Învățământului Superior, pe baza Proiectului România Educată, potrivit rezoluției adoptată de CNR. Rectorii își doresc ca titlurile sau diplomele de doctor să fie asumate de universități.

Rezoluția a fost semnată de președintele interimar al CNR, Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Redăm, în totalitate, rezoluția Consiliului Național al Rectorilor:

 1. „CNR susține elaborarea unei noi Legi a Învățământului Superior, pe baza Proiectului România Educată.
 2. CNR solicită adaptarea în regim de urgență a legislației care să consolideze autonomia financiară a universităților.
 3. CNR solicită modificarea legislației în sensul asumării de către universități a acordării titlurilor/diplomelor de doctor, în acord cu responsabilitatea universităților în formarea la nivel de Licență/Master/Doctorat, precum și în acord cu practicile internaționale.
 4. CNR solicită eficientizarea activității și componentei comisiilor CNATDCU, inclusiv prin completare și înlocuirea membrilor care nu își îndeplinesc atribuțiile legate de calitatea de membru CNATDCU, prin stabilirea și respectarea termenelor, prin analiza și clarificarea reglementărilor și procedurilor, prin adaptarea și asigurarea coerenței și predictibilității standardelor minimale CNATDCU.
 5. CNR susține creșterea semnificativă a alocației pentru burse student și a cuantumului burselor sociale, concomitent/coroborat cu stimularea participării/prezenței studenților la activitățile didactice.
 6. CNR susține toate eforturile de integrare a studenților refugiați din Ucraina.
 7. CNR solicită asigurarea complementarității între finanțarea națională a cercetării științifice și finanțarea asigurată din fonduri europene”

Sursă foto: Universitatea din București

Comentarii


 • … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/rectorii-au-cerut-elaborarea-unei-noi-legi-a-invatamantului-superior-pe-baza-proiectului-romania-educata/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/rectorii-au-cerut-elaborarea-unei-noi-legi-a-invatamantului-superior-pe-baza-proiectului-romania-educata/ […]

 • … [Trackback]

  […] There you can find 93880 more Information on that Topic: mainnews.ro/rectorii-au-cerut-elaborarea-unei-noi-legi-a-invatamantului-superior-pe-baza-proiectului-romania-educata/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW