Wednesday, May 31, 2023
Jurnalism corect


Rectificarea bugetară a fost aprobată de Consiliul General. Proiectele de investiții au pierdut cei mai mulți bani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: , ,

Consiliul General al Capitalei a aprobat în şedinţa de joi proiectul de rectificare bugetară, potrivit căruia veniturile estimate iniţial la 7,2 miliarde de lei vor fi diminuate cu 244 de milioane de lei. Cei mai multe fonduri vor fi tăiate de la proiectele de investiții.

Se vor aloca 280 de milioane de lei în plus pentru subvenţionarea transportului în comun, precum şi 80 de milioane de lei în plus pentru subvenţii la energia termică – acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif, transmite Agerpres.

Citește și Promis din anul 2017, Pasajul Ciurel nu va fi gata în mandatul Gabrielei Firea

Se va diminua cu 235 de milioane de lei suma de 527 de milioane destinată iniţial pentru capitolul Străzi – se reduc 96 de milioane de lei de la Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti-Piteşti; 45 de milioane de lei de la Pasaj Doamna Ghica; 48 de milioane de lei de la reabilitarea sistemului rutier şi liniilor de tramvai pe Şos. Pantelimon; 25 de milioane de lei de la Penetraţia Prelungirea Ghencea Domneşti şi Supralărgire Bd. Ghencea şi Str. Braşov şi terminal tramvai 41.

Instituţiile aflate în subordinea municipalităţii, care ar urma să primească bani în plus, sunt: Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (9,4 milioane lei, dintre care 3,9 milioane – hrană pentru oameni), Grădina Zoologică (4,1 milioane lei).

Instituţiile în cazul cărora se propun cele mai importante diminuări de venituri sunt: Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (38 milioane lei), Creart (29,3 milioane lei), Administraţia Străzilor (22,3 milioane lei); ALPAB (10,2 milioane lei), ARCUB (14,3 milioane lei), Proedus (10,2 milioane lei), Teatrul Odeon (3 milioane lei).

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW