Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Record mondial în SUA: Peste un milion de cazuri de COVID-19, raportate în 24 de ore

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2022

Peste un milion de persoane din Statele unite ale Americii au fost confirmate cu COVID-19, într-un interval de 24 de ore. Astfel, SUA doboară un record mondial, devenind prima țară din lume care raportează peste un milion de cazuri noi depistate într-o singură zi. Potrivit ultimelor date ale Universității Johns Hopkins, luni, în SUA, au fost confirmate 1.082.549 de îmbolnăviri.

Presa americană evocă un „tsunami Omicron care a lovit în plin SUA”. Cifra este cea mai mare pe care o ţară a raportat-o de la începutul pandemiei, în urmă cu doi ani. Numărul zilnic de cazuri înregistrat luni este aproape dublu faţă de recordul anterior de aproximativ 590.000, stabilit cu doar patru zile în urmă în SUA, potrivit Time.

De asemenea, cifra este de două ori mai mare decât orice alt număr record de cazuri raportate pentru un interval de 24 de ore. Anterior, recordul mondial a fost stabilit de India, când varianta COVID predominantă era Delta. În data de 7 mai 2021, India raportase peste 414.000 de persoane confirmate cu SARS-CoV-2 într-o singură zi.

Cifra uriașă vine oricum în contextul în care mulți americani se testează singuri, la domiciliu, astfel că numărul record de infecții noi ar putea fi și mai mare în realitate, conform sursei citate.

Deși numărul deceselor asociate bolii nu a crescut, impactul cazurilor noi s-a resimțit în alte domenii – multe zboruri au fost anulate, școlile au fost închise, americanii sunt obligați să lucreze de acasă, iar spitalele deja sunt copleșite de numărul mare de internați.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW