Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Record mondial al numărului de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus / OMS avertizează: Suntem într-o fază nouă și periculoasă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 iunie 2020 Etichete: , , ,

A fost atins un nou record al numărului de noi îmbolnăviri cu coronavirus. Săptămâna aceasta, mai exact joi, au fost raportate peste 150.000 de noi cazuri de pacienți care au fost diagnosticați cu Covid-19.

Este cel mai ridicat număr raportat într-o singură zi de până acum, conform OMS, citat de CNN.

 „Lumea e într-o nouă și periculoasă fază. Mulți oameni sunt sătui, justificat, să stea blocați în case. Țările sunt nerăbdătoare să își deschidă societățile și economiile. Dar virusul se răspândește rapid, este mortal, iar majoritatea oamenilor încă sunt susceptibili lui”, a spus șeful OMS, citat de CNN.

Jumătate dintre cazurile raportate joi au fost înregistrate pe continentul american. Cifre îngrijorătoare au fost raportate și în Asia de sud și Orientul Mijlociu.

Peste opt milioane și jumătate de oameni au fost infectați cu noul coronavirus la nivel mondial până în acest moment. Dintre acești pancieți, peste 450.000 au murit, iar peste 4 milioane și jumătate s-au vindecat.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW