Sunday, July 5, 2020
Jurnalism corect


Rechizitoriu DNA: Mircea Drăghici a încercat să își acopere faptele/PSD nu s-a constituit parte civilă în acest dosar

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 25 iulie 2019 Etichete: , ,

Potrivit rechizitoriului procurorilor, fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, ar fi încercat să influențeze echipa de control  AEP care verifica modul în care partidul a folosit subvenția de la stat. Procurorii susțin că Mircea Drăghici ar fi încercat „să acopere faptele” astfel încât controlul de la Autoritatea Electorală Permanentă să nu descopere suma de aproape 500.000 de euro folosită de Mircea Drăghici în interes personal. 

Potrivit procurorilor, în timpul controlului, Mircea Drăghici i-a atenționat pe membrii AEP că el va fi viitorul șef al AEP.

„Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a încercat să acopere faptele de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate prev. de art. 10, lit.c teza I-a din Legea nr. 78/2000 și delapidare prev. de art. 295 alin. 1 raportat la art. 308 alin. 1 și 2 din C.pen., cu aplicarea art. 38, alin. 2 C.pen. prin oprirea controlului efectuat de către AEP la (….) în legătură cu utilizarea subvențiilor, relevante în acest sens fiind declarațiile martorilor (….) potrivit cărora pe parcursul derulării controlului, inculpatul s-a prezentat membrilor echipei de control, i-a atenționat pe aceștia că va fi următorul președinte al Autorității Electorale Permanente și și-a exprimat nemulțumirea cu privire la modul în care echipa de control își desfășura activitatea și solicita înscrisuri care să justifice modul în care fuseseră cheltuite sume de bani din subvenții acordate formațiunii politice”, se precizează în rechizitoriul procurorilor DNA.

PSD nu s-a constituit parte civilă în acest dosar

Deși Mircea Drăghici a folosit aproape 500.000 euro din bani partidului în interes personal, până acum, PSD nu s-a constituit parte civilă în proces

„Prin adresa nr. (….) 06.06.2019, persoana vătămată, Partidul (….), a învederat
faptul că nu i-a fost produs niciun prejudiciu material, întrucât nu a suferit o pagubă
„prețul închirierii imobilului a fost unul avantajos raportat la piață” și „înstrăinarea
autoturismului s-a făcut la prețul de achiziție”.
Prin adresa nr. (….) .07.2019, Partidul (….), prin secretariatul general, comunică
faptul că în conformitate cu dispozițiile art. 120 alin 1 teza I C.p.p. urmează ca, în urma
propriilor analize, să își exprime poziția procesuală cu privire la constituirea de parte
civilă până la începerea cercetării judecătorești în cauză” se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de DNA. Procurorii susțin că, în perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, Drăghici a folosit 380.000 de euro din banii partidului pentru a-și cumpăra un imobil în Pipera.  Trezorierul PSD și-a mai însușit, tot de la partid, un autoturism de lux în valoare de 324.800 de lei fără a returna contravaloarea acestuia. 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW