Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Rechizitoriu Caracal: Gheorghe Dincă acorda mai multă atenție animalelor decât victimelor/ Locuința, transformată într-o adevărată închisoare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Gheorghe Dincă acorda mai multă atenție și libertate animalelor din curtea locuinței sale decât victimelor, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori și obținut de mainnews.ro. Mai mult, bărbatul de 57 de ani din Caracal și-a transformat locuința într-o adevărată închisoare din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia lui.

„Din materialul probator a rezultat că inculpatul acorda o mai multă atenție și o mai mare libertate animalelor deținute în curte, asigurându-le în lipsa sa de la domiciliu accesul la nevoi primare (apă, hrană, libertate de mișcare, chiar și limitată la un țarc), ceea ce era cu mult mai mult decât îi asigurase victimei (ținută dezbrăcată, în întuneric, legată cu mâinile la spate și la picioare, la gură și la ochi, imobilizată practic de pat, fără acces la toaletă, fără hrană, fără apă)”, se arată în document.

„Gheorghe Dincă trăia în două planuri, unul afișat celorlalți, altul foarte bine ascuns”

Mai mult decât atât, deși în locuința sa se afla victima sechestrată, Gheorghe Dincă se comporta normal, fără a-și modifica obiceiurile zilnice.

„Mai mult decât atât, în condițiile în care lăsase victima sechestrată în locuința sa, inculpatul a acționat cu o dezinvoltură greu de imaginat, afișând pentru public un comportament normal, în sensul că și-a urmat obiceiurile zilnice aproape fără nici o modificare, trăind astfel în două planuri, unul afișat celorlalți, iar altul foarte bine ascuns de pereții propriei locuinței, unde promiscuitatea, teroarea și oroarea erau cuvinte cheie și în care o ființă umană devenise doar un trup necesar pentru satisfacerea unor pofte sexuale”, mai scrie în sursa citată.

Gheorghe Dincă și-a transformat locuința într-o închisoare

Procurorii DIICOT susțin că Gheorghe Dincă și-a transformat locuința într-o „adevărată închisoare asupra căreia deținea controlul absolut și din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa”.

„Astfel, toate geamurile locuinței (o construcție nefinalizată aferentă vechii case părintești a inculpatului) au fost astupate cu cărămizi tip BCA şi bucăţi de OSB și Polistiren expandat, iar  spațiile rămase au fost astupate cu spumă poliuretanică.

În camera amenajată ca și dormitor, aflată la parterul imobilului, inculpatul DINCĂ GHEORGHE  și-a confecționat, la o înălțime adecvată, un pat cu un cadru din fier beton, pe care apoi l-a sudat în perete, astfel încât să nu poată fi mișcat/dislocat și care să îi permită întreținerea raportului sexual cu victima prin utilizarea unei perne așezate sub posteriorul acesteia. La jumătatea acestui pat, pe sub cadrul metalic, a montat o bucată de fier beton (Φ8) și a executat la capetele acestei bucăți două bucle, concepute pentru a servi drept suport de prindere a unui lanț metalic de circa 130 cm lungime, folosit la imobilizarea victimei.

Dormitorul inculpatului era prevăzut cu o ușă de acces înspre curte, confecționată din lemn, cu 9 ochiuri de geam opace, dintre acestea unul singur, situat pe centru, din sticlă transparentă. Pe peretele opus acestei uși mai exista o ușă confecționată din OSB care dădea spre o altă încăpere a casei”, mai precizează anchetatorii.

Mașina lui Dincă, o veritabilă „capcană”

De asemenea, Dincă și-a transformat și mașina într-o veritabilă „capcană” din care, odată urcată pe bancheta din spate, victima nu mai avea nicio posibilitate să scape sau să ceară ajutor.

„ (…)blocarea portierelor era la dispoziția exclusivă a șoferului prin acționarea unui buton aflat în partea din față a autovehiculului, iar sistemul de deschidere a geamurilor acestora fusese anihilat în mod deliberat de către inculpat”, mai scrie în sursa citată.

Gheorghe Dincă și-a creat chiar și un gen de „temniță”, prevăzută cu un butoi din material plastic, îngropat și zidit în ciment, ce părea a avea destinație de toaletă, o podea din lemn pe care s-au descoperit resturile vechi ale unei pilote cu destinația posibilă de loc de dormit și 3 belciuge de fier, sudate în zidul beciului, două aferente unei bare metalice sudate de o parte și de alta a capătului patului improvizat (podeaua de lemn) și un al treilea (mai mare) în apropierea butoiului de plastic.

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW