Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Rechizitoriu Caracal. Dincă: Am mințit ca să mă apăr. Noaptea nu am putut dormi

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 18 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Gheorghe Dincă, inculpat în dosarul Caracal, a declarat în fața specialistului care i-a făcut expertiza psihiatrică faptul că inițial a mințit, fiindcă a vrut să se apere, însă nu a putut să doarmă noaptea și a decis să își recunoască faptele, atât în cazul Luizei Melencu, cât și în cazul Alexandrei Măceșanu: „ (…) nu puteam sta cu asemenea faptă făcută, totuși a fost o crimă”, le-a spus Dincă oamenilor legii, potrivit rechizitoriului obținut de mainnews.ro.

“Prima zi am mințit, ca sa mă apar, dar apoi imediat noaptea nu am dormit, si mi-au zis ca sa spun unde e. Si eu le-am arătat unde este. La prima fata nu s-a știut nimic de ea. Dar eu le-am spus totuși si de ea, nu puteam sa stau cu asemenea fapta făcută, totuși a fost o crima.  Mi-au spus frumos, <<bai nea George nu te gândești ca trebuie sa îngroape si familia aia pe cineva?>> si le-am spus <<gata domne, trebuie să zic, eu mai am o faptă, am mai făcut-o>>, iar ei mi-au zis ca eu am luat fapta altcuiva, crezând ca am făcut cu mai multe persoane. Dar nu, le-am zis, de prima fapta eu le-am zis, ca da domni, eu am făcut-o. Pe undeva poate plătesc si eu o polița din neam așa. Ca nu mă știu sa fi făcut ceva ca sa ajung in halul asta. Probabil ca din greșelile altora din trecut”, se arată în documentul citat.

Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu rămân în arest preventiv

Pe 17 ianuarie, judecătorii au decis ca Gheorghe Dincă și vecinul său, Ștefan Risipițeanu, să rămână în arest preventive. Cei doi au fost prezentați, vineri, la Tribunalul Olt.

Rechizitoriul trimis de Parchetul General, prin care procurorii DIICOT au cerut trimiterea în judecată, în stare de arest, a lui Gheorghe Dincă și a lui Ștefan Risipițeanu, a fost înregistrat, miercuri, la Tribunalul Olt

Gheorghe Dincă este acuzat de procurorii DIICOT de 8 infracțiuni, printre care trafic de persoanetrafic de minori , viol ( 2 fapte ), omor calificat (2 fapte ), profanare de cadavre sau morminte ( 2 fapte ). Ștfean Risipițeanu este acuzat doar de infracțiunea de viol.

„Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul R. Ş.. În baza art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 alin. 2 C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive cu privire la inculpații D.G. şi R.Ş.. În baza art. 207 alin. 4 C.p.p, menține măsura arestării preventive dispusă (în cursul urmăririi penale) faţă de inculpaţi. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, transmit judecătorii.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW