Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Rebelii houthi garantează siguranța tranzitului navelor rusești și chineze în Marea Roșie

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Militanții susținuți de Iran, reprezentați de rebelii Houthi, au afirmat joi că vor facilita trecerea în siguranță a navelor chineze și rusești în Marea Roșie, în ciuda continuării atacurilor asupra navelor comerciale. Această declarație a fost făcută ca o formă de răzbunare pentru implicarea Israelului în conflictul din Gaza, conform unui purtător de cuvânt citat de presa rusă și raportat de CNN.

Într-un interviu acordat ziarului pro-Kremlin Izvestia, un reprezentant important al grupării Houthi, Mohammed al-Bukhaiti, a afirmat că combatanții din Yemen au intenția de a ataca exclusiv navele care sunt conectate la Israel și aliații săi.

„În ceea ce priveşte toate celelalte ţări, inclusiv Rusia şi China, transporturile lor în regiune nu este ameninţat”, a spus el. „Mai mult, suntem pregătiţi să asigurăm trecerea în siguranţă a navelor lor în Marea Roşie, deoarece libertatea de navigaţie joacă un rol semnificativ pentru ţara noastră.”, a adăugat oficialul.

Joi, rebelii Houthi au efectuat un atac cu rachete îndreptat către o altă navă comercială sub pavilion american, survenind la scurt timp după o nouă serie de atacuri militare desfășurate de Statele Unite împotriva acestei grupări în Yemen.

„Navele israeliene sau cele legate în vreun fel de Israel nu vor avea nici cea mai mică oportunitate de a naviga prin Marea Roşie”, a declarat Bukhaiti pentru presa rusă. „Atacurile asupra lor vor continua”, a avertizat el.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW