Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă îşi reduce puterea cu 25%

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 august 2022

Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă îşi reduce puterea cu 25%, în această noapte, pentru îndepărtarea algelor acumulate în zona condensatorului, în partea clasică a centralei, a anunțat Nuclearelectrica.

„SN Nuclearelectrica SA informează acţionarii şi investitorii asupra reducerii puterii Unităţii 1 CNE Cernavodă cu 25%, în noaptea de 09 august 2022. Reducerea de putere a Unităţii 1 CNE Cernavodă este necesară pentru realizarea unor lucrări de îndepărtare a algelor acumulate în zona condensatorului, în partea clasică a centralei. Unitatea 1 CNE Cernavodă va reveni la putere nominală după finalizarea lucrărilor de îndepartăre a algelor acumulate. Reducerea de putere şi realizarea lucrărilor de îndepărtare a algelor se realizează în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă şi nu au niciun impact asupra personalului, securităţii nucleare, mediului înconjurător şi populaţiei”, precizează compania.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 1,01 miliarde lei, în creştere cu 45,5% faţă de anul 2020 (699,3 miliarde lei). Veniturile din exploatare au crescut cu 28,1%, la 3,2 miliarde lei.

Producţia de energie a scăzut în anul 2021 cu 1,7%, la 10.377 GWh.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW