Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Reacțiile opoziției, după demisia lui Ciucă. Drulă: Bilanțul acestei guvernări este dezastruos / Orban, către liberali: Denunțați protocolul cu PSD 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Critici dure din opoziție la adresa guvernării din PSD, PNL și UDMR, în contextul în care Nicolae Ciucă și-a prezentat luni demisia din funcția de premier pentru a-i face loc lui Marcel Ciolacu.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a criticat coaliția de proastă gestiune a treburilor țării, subliniind în acest sens creșterea explozivă a prețurilor și neîndeplinirea angajamentelor din PNRR, dar și pe președintele Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat de trădare.

„Am văzut încheierea unui prim act dintr-un film prost, cel al acestei rotative sau rotații, în care nu știu cum să mai fugă de guvernare și să împartă ciolanul în timp ce România o duce din ce în ce mai rău. Bilanțul acestei guvernări în jurul PSD este dezastruos. Cele mai mari scumpiri din ultimii 20 ani, dublarea prețurilor la mâncare, dublarea ratelor la bănci, o gaură bugetară a cărei dimensiuni crește cu 10 miliarde lei pe lună… Venirea lui Marcel Ciolacu nu este nicio schimbare, ci o cădere a măștilor. Președintele Iohannis dă al patrulea premier de la PSD în timpul mandatelor sale. (…) România stagnează, oamenii o duc din ce în ce mai prost, tranșa a doua din PNRR nu a fost încă trasă, reformele nu se întâmplă, singurul lucru care merge este pensia specială a domnului Ciucă”, a declarat Cătălin Drulă.

Orban, către liberali: Denunțați protocolul de colaborare cu PSD!

Tot despre trădare a vorbit și președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, care a făcut apel la liberali, dar și la președintele Iohannis, să nu pună umărul la învestirea unui premier PSD.

„Se încheie activitatea unui guvern care nu a făcut nicio reformă, activitatea unui guvern care poate fi considerat groparul clasei de mijloc și a celor care sunt activi în economie. Se încheie activitatea unui guvern care a pierdut toate luptele pe care le-a avut de dat, lupta cu inflația, lupta cu reformele pe care le-a avut de dus la îndeplinire în PNRR, un guvern care nu a făcut decât să creeze stare de tensiune în societatea românească. Acest guvern s-a născut din trădarea electoratului electoral PNL și din trădarea electoratului PSD doar pentru interesul clicii dominante. Îi cer domnului Iohannis să nu desemneze premier de la PSD. Dacă va face acest lucru, va rămâne cel mai mare trădător în istoria democrației românești. Și-a bătut joc de votul a 6,5 milioane de români care l-au votat ca să țină departe PSD. Am un mesaj și către conducerea PNL. Nu este târziu. Dacă votați învestirea unui premier PSD, PNL va fi scos pe ușa din dos a istoriei și va ajunge să nu mai reprezinte nimic. Denunțați protocolul de colaborare cu PSD!”, 

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii