Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reacţiile opoziției după decizia CCR: Justiţia, îngenuncheată/ Se cere demisia judecătorilor Curții

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 3 iulie 2019 Etichete: , , , , ,

PNL și USR au reacționat la decizia CCR privind conflictul de constituționalitate dintre Parlament și ÎCCJ legat de completurile specializate. Liderul liberalilor, Ludovic Orban, cere, printr-un comunicat de presă, demisia judecătorilor CCR, spunând că ” au votat în favoarea lui Dragnea”.

PNL: „România a rămas fără Curte Constituțională”

PNL critică decizia CCR și cere demisia judecătorilor, acuzând că decizia privind completurile repetate a fost amânată de mai multe ori pentru că se aștepta schimbarea componenței CCR pentru a se realiza „majoritatea lui Dragnea”.

Ludovic Orban îi numește politruci pe judecătorii propuși de PSD, acuzându-i că au compromis instituția.

„Practic, de astăzi, România a rămas fără Curte Constituțională, după ce fantoma lui Dragnea le-a șoptit la ureche celor 5 judecători cum să voteze. Această instituție s-a transformat în Curtea pentru salvarea corupților, un instrument politic de grațiere care operează în afara cadrului constituțional. Majoritatea conturată în Curtea Constituțională servește o agendă a răului, care este încarnată nu doar în Liviu Dragnea, ci în miile de alți Dragnea care populează PSD sau instituțiile publice infestate de acest partid”, transmite PNL.

„Avem 5 cetățeni capabili în orice moment de o lovitură de stat. Acești indivizi se consideră deasupra voinței poporului român, deasupra Constituției și deasupra democrației”, acuză liberalii.

USR:” Justiția, îngenuncheată pentru salvarea penalilor PSD-ALDE”

Şi USR a reacţionat după decizia CCR, susţinând că justiţia a primit „o nouă și devastatoare lovitură”. Uniunea acuză politizarea Curţii, numindu-l pe Florin Iordache „servitorul credincios al lui Liviu Dragnea”

Este o nouă decizie dintr-un șir mai lung de decizii care au arătat că actualii judecători ai Curții Constituționale au îndepărtat instituția de la rolul său fundamental de gardian al Constituției. În ultimii ani, CCR a fost transformată într-un jucător politic, într-un actor cheie pus în slujba intereselor PSD și ale lui Liviu Dragnea. Curtea, în componența sa actuală, a ajutat la dezincriminarea unor fapte de corupție, a limitat atribuțiile președintelui României și a tras concluzii despre ce dosare trebuiau procurorii să claseze. În speța de față, degeaba au fost aduse argumente potrivit cărora toți judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție sunt specializați în materie de corupție. CCR, în actuala componență colorată politic, a decis să-i ajute pe toți infractorii judecați în ultimii 16 ani pentru fapte de corupție”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

USR consideră că Liviu Dragnea ar putea beneficia de decizia CCR, precum şi alte persoane judecate şi condamnate de un complet de 3 judecători în perioada 2003-2009. Uniunea îi nominalizează şi pe Darius Vâlcov, Viorel Hrebenciu, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu sau Dan Şova.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată doar cât de fragile sunt progresele înregistrate în ultimii ani de România. O gașcă de infractori, cocoțată la putere prin înșelarea electoratului, distruge sistematic, de doi ani și jumătate, sistemul judiciar și lupta împotriva corupției, rescrie legile pentru a scăpa și pentru a putea continua să fure în liniște.

Sub guvernarea PSD-ALDE, infractorii au devenit acuzatori și vor să-i bage la pușcărie pe judecătorii și procurorii care îndrăznesc să îi tragă la răspundere. Sub guvernarea PSD-ALDE, România se îndepărtează tot mai mult de Europa și de valorile europene”, acuză USR.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/reactiile-opozitiei-dupa-decizia-ccr-justitia-ingenuncheata-se-cere-demisia-judecatorilor-curtii/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/reactiile-opozitiei-dupa-decizia-ccr-justitia-ingenuncheata-se-cere-demisia-judecatorilor-curtii/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/reactiile-opozitiei-dupa-decizia-ccr-justitia-ingenuncheata-se-cere-demisia-judecatorilor-curtii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *