Friday, February 28, 2020
Jurnalism corect


Reacții politice după ce Kovesi a fost votată procuror-șef european/ Siegfried Mureșan: A câștigat România oamenilor cinstiți

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 19 septembrie 2019 Etichete: , ,

Liderul USR, Dan Barna, a postat un mesaj pe Facebook în care o felicită pe Laura Codruța Kovesi, după ce aceasta a fost votată de ambasadorii statelor membre UE pentru a fi procuror-șef european.

Acesta susține că delegația USR-PLUS a avut un rol decisiv în obținerea acestui vot pozitiv în Consiliul UE. De asemenea, Barna a susținut că și Viorica Dăncilă „este izolată în insistența ei stranie de a opri cariera doamnei Kovesi”.

Barna: Dăncilă este izolată în insistența sa stranie de a opri cariera doamnei Kovesi

„Îi transmit felicitările mele Laurei Codruța Kovesi!

V-am promis înainte de alegerile europarlamentare că trimitem la Bruxelles și Strasbourg oameni competenți, oameni care fac diferența. Acum câteva minute ați avut o nouă probă că ne ținem de cuvânt. Delegația USR-Plus a avut un rol decisiv în obținerea unui vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre pentru nominalizarea Laurei Codruța Kovesi în postul de procuror șef european. Anterior opoziția înverșunată a tripletei Liviu Dragnea-Viorica Dancilă – Tudorel Toader făcuse ca nominalizarea să intre într-un impas. Azi doar Viorica Dăncilă mai insistă să oprească această nominalizare iar opoziția domniei sale nu a contat. Doamna premier și candidat al PSD este izolată în insistența sa stranie de a opri cariera doamnei Kovesi”, a scris Dan Barna, joi, pe Facebook.

Citeste si:  Dan Barna își recunoaște înfrângerea: Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi

Acesta a acuzat-o pe Dăncilă că dacă ar fi acționat decent în trecut, ar fi lăsat-o pe Kovesi să își continue cariera în țară.

„Nu pot să nu remarc că dacă doamna candidat ar fi acționat decent în trecut și ar fi lăsat-o pe Laura Kovesi să își continue cariera în țară astăzi nu ar mai fi pusă în această poziție de acționa împotriva intereselor propriei țări”, a încheiat Dan Barna.

Mureșan: A câștigat dreptatea!

Eurodeputatul liberal, Siegfried Mureșan a postat și el un mesaj pe propriul cont de socializare spunând că „a câștigat România oamenilor cinstiți”.

Laura-Codruța Kövesi a câștigat acum în mod categoric votul pentru poziția de procuror-șef european în Consiliul Uniunii Europene. Candidata noastră a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică.
A câștigat dreptatea.
A câștigat justiția.
A câștigat România oamenilor cinstiți.
Felicitări, Laura-Codruța Kövesi!

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW