Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Reacții din PSD după ce Ana Birchall a afirmat că Secția Specială nu poate funcționa în forma actuală: Nu reprezintă partidul

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 18 septembrie 2019 Etichete: , ,

Liderii social-democrați au reacționat după ce ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat, marți, la CSM, că nu susține funcționarea Secției Speciale în forma actuală. Cătălin Rădulescu, deputat PSD și un susținător al modificării legilor justiției precizează ca Birchall a vorbit în nume personal și nu reprezintă poziția partidului. În plus, ea nu ar fi avut nici acceptul CEx-ului. 

„Nu îi împărtășesc nici eu, dar nu îi împărtășește nici partidul opinia dânsei. Este o opinie a unei persoane care nu mai are nici legitimitatea de a face astfel de declarațîi. Așa cum știți, a fost demisă de premier și stă acolo forțat fiind ținută forțat de prietenul dânsei Klaus Iohannis. Fapt pentru că dansa, acum doa săptămâni de zile înainte că Iohannis să nu desemneze miniștrii pe care noi i-am propus, inclusiv Dana Gârbovan la Ministerul Justiției, îi mulțumea anticipat domnului Iohannis.

Doamna Birchall nu poate să facă decât afirmații care sunt validate de partid și de CEx. Afirmațiile dânsei, blocajul pe care l-a făcut în ultimele două luni de zile în nenumirea șefei SIIJ, culminând ieri cu grupul interministerial, cu ce a făcut ea că să desființeze Secția Specială nu sunt legitimate de partid. Nu are niciun fel de legitimitate: nu o legitimează partidul. Și ea stă acolo forțat pentru că a fost demisă.

PSD susține funcționarea acestei Secții pentru că altfel ar însemna să legitimăm toate acțiunile de represiune și abuzuri ale procurorilor depistate în ultimii 4-5 ani. Trebuie să pună capăt abuzurilor făcute”, a declarat deputatul Cătălin Rădulescu.

De aceeași părere cu el este și Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD și apropiat al lui Liviu Dragnea.

„Să știți că doamna Birchall de la justiție nu vorbește în numele PSD! Agenda ei de lucru nu are nicio legāturā cu cea a partidului. Și nici cu voturile a milioane de români care incā mai sperā că PSD sā facā dreptate! Și sper că toatā lumea sā inteleagā asta!”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW