Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Reacție imediată a Guvernului de la Budapesta după declarația premierului Orban. Ungaria renunță la măsura izolării pentru cetățenii care vin din România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, a anunțat că cetățenii români și ungari care trec granița dintre cele două state vecine nu vor mai fi obligați să stea în izolare. Anunțul ministrului ungar a fost făcut, marți seară, printr-o postare pe Facebook, la puțină vreme după ce premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că va sesiza Comisia Europeană dacă autoritățile de la Budapesta nu vor permite libera circulație a cetățenilor români care tranzitează Ungaria.

“Am reuşit să ajungem la un consens, în urma căruia, maghiarii şi românii vor putea trece graniţa dintre Ungaria şi România fără obligaţia de a intra în carantină instituţionalizată, începând de la miezul nopţii, adică de miercuri”, a anunțat ministrul.

Ministrul Ungar a spus că UDMR a cerut de mult timp Guvernului de la Budapesta să ajungă la un acord cu Guvernul României referitor la libera circulație a cetățenilor români și ungari pe teritoriul celor două state.

În mesajul său video, Péter Szijjártó a mulţumit UDMR-lui şi preşedintelui Hunor Kelemen pentru faptul că au ţinut acest subiect pe ordinea de zi.

Premierul Ludovic Orban a acuzat autoritățile maghiare că pun probleme tranzitului cetățenilor români și i-a transmis ministrului de Interne, Marcel Vela, vorbească cu omologul său ungar pentru rezolvarea acestei probleme, în caz contrar se va trece la sesizarea Comisiei Europene.

sursa foto: kafkadesk.org

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/reactie-imediata-a-guvernului-de-la-budapesta-dupa-declaratia-premierului-orban-ungaria-renunta-la-masura-izolarii-pentru-cetatenii-care-vin-din-romania/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW