Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Reacția primarului Timișoarei după ce a fost trimis în judecată de DNA: Am semnat după ce patru sau cinci semnănturi anterioare îmi garantau că totul era legal

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 30 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, luni, că este surprins că a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în dosarul privind casele naționalizate.

Sunt surprins să aflu că am fost trimis în judecată, citez, “pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată”.
De ce? Pentru că toată viața mea am fost un om cinstit -ultracinstit!-, dăruit 100% interesului public în toate asumările -14 ani Prorector, 8 ani Rector -ultimii 4 dintre aceștia simultan și Senator-, 7.5 ani Primar-, din fiecare poziție lăsând în urma mea realizări pentru care stau cu fruntea sus în fața oricui, realizări pentru care eu am muncit enorm, cu pasiune, chiar cu fanatism aș putea spune, plătindu-le cu viață din viața mea”, a declarat Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Robu susține că a semnat după ce patru sau cinci semnături garantau că totul este legal.

Eu nu știu ce au făcut ceilalți acuzați în dosar, un dosar în care este vorba despre sute de locuințe, locuințe foarte bune, majoritatea situate în centrul vechi al orașului și nici nu mă interesează, dar știu ce am făcut eu.
Eu am semnat, DUPĂ ce 4 sau 5 semnături anterioare ÎMI GARANTAU că totul este LEGAL, contractele de vânzare-cumpărare către / de către chiriași pentru două locuințe ultramodeste, deloc centrale -una de 25 mp, alta de 50 mp, a se vedea poza atașată-, locuințe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înființată pe vremea precedentului Primar. Acuza adusă este că vânzarea s-a făcut în baza Legii 112, care statuează un mod de calcul al prețului avantajos chiriașului, în condițiile în care o cerință de aplicabilitate a acestei legi nu ar fi fost respectată. După ce am fost chemat la DNA, le-am cerut explicații celor din comisie și mi s-a spus că ei au decis vânzarea în baza unei hotărâri de dinainte de a fi eu Primar, bazată pe sentințe judecătorești care au dispus același lucru în cazuri similare”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW