Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Reacția lui Kelemen Hunor, după ce ministrul de Externe le-a cerut oficialilor maghiari să se abțină de la declarații controversate: Vorbesc despre ce vreau eu, nu accept instrucțiuni

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: , ,

După ce ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le-a cerut oficialilor maghiari de la București să se abțină de la declarații contrare parteneriatului strategic și să manifeste respect pentru ordinea constituțională, liderul UDMR, Kelemen Hunor a reacționat printr-un mesaj tranșant.

Kelemen Hunor, aflat la Cluj Napoca într-o conferință de presă cu ministrul de Externe maghiar, Péter Szijjártó, a spus că nu va accepta niciun fel de „instrucțiuni” în privința discursului său public.

„(…) În ultima perioadă s-a creat o atmosferă anti-maghiară în România, politicienii se întrec în declarații anti-maghiare și sper să nu devină acesta un maraton pentru ei, sper să ajungem la sfârșitul acestei situații. (…) A fost realizat un sondaj de opinie care ne arată că majoritatea românilor nu împărtășesc viziunea președintelui României, și nu consideră că maghiarii sunt inamicii statului. (…) Faptul că o bună parte dintre români dezaprobă declarațiile șefului statului este important pentru noi. Putem păși acum mai departe, dar nu sunt de acord cu opinia celor care ne spun ca politicienii maghiari să nu mai facă declarații referitor la aceste probleme. Eu, ca parlamentar în România, vorbesc despre ce vreau eu, nu accept instrucțiuni.”, a comentat președintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Actual de Cluj.

CITEȘTE ȘI: Conferința de presă comună a miniștrilor de Externe ai României și Ungariei

CITEȘTE ȘI: Ministrul de Externe, după întâlnirea cu omologul din Ungaria: Oficialii maghiari pe teritoriul României să nu facă declarații contrare parteneriatului strategic, manifestând respect pentru ordinea constituțională

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW