Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Reacția liderilor PNL și PSD la afirmațiile lui Vladimir Putin / Cîțu: Nu este treaba Rusiei cum își face România apărarea

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2022

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, liderii principalelor partide din coaliția de guvernare și președinții celor două Camere ale Parlamentului, au comentat miercuri, 2 februarie, afirmațiile făcute de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în legătură cu scutul antirachetă de la Deveselu și cerința Moscovei de retragere a trupelor NATO de pe teritoriul României.

Nu cred că este normal ca o altă țară să își dea cu părerea despre cum se apără România, mai ales că e vorba despre investiții legate de integritatea României. Au fost invitații din partea NATO pentru Rusia să viziteze toate bazele de când lumea, nu s-a dat curs acestor invitații(…)Doar pe noi ne interesează cum ne facem această strategie și în ce asociații/tratate vrea România să fie membru. Nu are niciun fundament, nu se bazează pe nimic, și, repet, nu este treaba Rusiei cum își face România apărarea”, a comentat Florin Cîțu, miercuri, în cadrul unei declarații de presă susținută la Parlament.

Ulterior, liderului PSD i-a fost pusă aceeași întrebare. Marcel Ciolacu consideră că modul în care România abordează situația de la granița de Est a Ucrainei este corectă.

România are un parteneriat strategic cu SUA, am spus foarte clar. Nu îmi aduc aminte să avem cu Rusia sau să fim subordonați Rusiei și să ne ceară ce să facem pe teritoriul României(…)Nu cred că România trebuie să aibă declarații care să ridice și mai multe tensiuni”, a precizat Ciolacu.

Liderul USR, Dacian Cioloș, a transmis, în urmă cu 5 zile, că, în opinia lui, „trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău, anume pentru un posibil conflict armat”, menționând, în schimb, că tensiunile pot fi rezolvate pe cale diplomatică.

Statele membre ale UE împreună cu NATO trebuie să arate unitate, fermitate și coerență în mesajele pe care le transmit Moscovei, atât în ceea ce privește capacitatea alianței NATO de a proteja această zonă, flancul estic al NATO, care este la granița cu Ucraina, dar cred că trebuie coerență, claritate și fermitate și în ceea ce privește posibilele consecințe economice față de Rusia, dacă acest conflict armat va fi declanșat de Rusia și anume sancțiunile economice”, era poziția liderului USR, transmisă în urmă cu 5 zile, în cadrul unui interviu acordat RFI.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW