Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Reacția Kremlinului la sancţiunile impuse de SUA fiicelor lui Vladimir Putin

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 aprilie 2022

La o zi după ce Statele Unite ale Americii (SUA) au impus noi sancțiuni băncilor rusești și fiicelor președintelui Vladimir, Kremlinul susține măsura face parte dintr-o „frenezie occidentală mai amplă împotriva Moscovei”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că noile sancțiuni sunt „greu de înțeles”.

„Bineînțeles că noi considerăm că aceste sancțiuni în sine sunt o extindere a unei poziții absolut furibunde privind impunerea de sancțiuni”, a afirmat Dmitri Peskov, citat de Hindustan Times.

Nereușind să înțeleagă de ce au fost vizate fiicele lui Putin, Peskov a adăugat că „este ceva greu de înțeles și de explicat. Din păcate, avem de-a face cu astfel de adversari”.

În afară de fiicele lui Putin – Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova – despre care oficialii americani cred că ascund averea tatălui lor, noile sancțiuni le vizează pe soția și fiica ministrului rus de externe Serghei Lavrov, precum și pe membrii consiliului de securitate al țării. Sancțiunile vizează, de asemenea, băncile rusești și includ o interdicție pentru orice cetățean american de a investi în Rusia, inclusiv prin fuziuni sau capital.

Foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW