Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Reacția Kremlinului, după reținerea lui Igor Dodon: Este o chestiune internă a Moldovei

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 24 mai 2022

Kremlinul cataloghează reținerea fostului președinte Igor Dodon drept „o chestiune internă a Republicii Moldova”, dar Dmitry Peskov a precizat că Moscova este „alarmată” că „susținătorii Rusiei” ar fi „persecutați” în țara vecină, potrivit agenției ruse de presă Interfax.

În primul rând, este o chestiune internă a Moldovei. În al doilea rând, desigur că suntem alarmați de aceste practici și persecuții îndreptate împotriva susținătorilor relațiilor de prietenie cu Federația Rusă. Sperăm și vrem să ne asigurăm că toate drepturile legale ale lui Igor Dodon vor fi respectate”, a fost reacția purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și procurorii anticorupție au descins marți dimineață, 24 mai, la domiciliul lui Igor Dodon și în alte locații în care fostul președinte al Republicii Moldova ar fi avut conexiuni.

Potrivit surselor citate de deschide.md, perchezițiile se desfășoară în contextul dosarului „Kuliok”.

În 2019, la sediul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dodon a fost filmat când fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc încerca să îi dea o pungă în care s-ar fi aflat bani.

În imaginile video Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Botnari Costea, care la rândul său o va transmite lui Cornel Furculiță, membru PSRM/ Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a anunțat că Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore.

Sursă foto: CNN

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *