Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Reacția Jandarmeriei, după ce un maior a amenințat echipajul de poliție care l-a oprit în trafic: Dezaprobăm total astfel de comportamente

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 decembrie 2020

Inspectoratul de Jandarmi din Galați se dezice de comportamentul maiorului care a provocat un scandal în noaptea de 25 decembrie, după ce soția sa a fost oprită în trafic de un echipaj de poliție. Unitatea din care acesta face parte a constituit o comisie de verificarea a aspectelor care au condus la atitudinea maiorului. 

Echipajul de poliție a oprit o mașină în trafic pentru un control de rutină. La volan se afla soția jandarmului, care nu avea actele asupra ei. Acesta, aflat în stare de ebrietate i-a amenințat pe oamenii legii că „va avea grijă de ei”.

Colegii o felicită pe doamnă pentru că a ales să conducă ea autoturismul și îi spun că de data aceasta, îi vor acorda un avertisment pentru lipsa actelor, fiind clar că a fost nevoită să conducă mașina în contextul partenerului turmentat.

Surpriza însă apare când polițistul îi înmânează procesul verbal și îi spune că i-a aplicat avertisment. Personajul Alfa intră în scenă, îi „ordonă” soției să scrie că nu recunoaște fapta, zbiară că el este „ofițer superior” și îi amenință pe polițiști că va avea el „grijă” de ei”, potrivit Sindicatului Europol.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Un maior din cadrul Jandarmeriei Române, amenințări pentru echipajul de Poliție care l-a oprit în trafic / Sindicatul Europol: Generațiile se schimbă. Polițiștii tineri nu mai sunt intimidați nici de statutul social, nici de cel politic

Redăm în totalitate comunicatul transmis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați

„Urmare a imaginilor apărute in spațiul public, Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați  este mandatat să facă următoare precizare:

Cu privire la atitudinea colegului nostru față de organele de control ale poliției, comanda Jandarmeriei Galați dezaprobă total astfel de comportamente, care nu reprezintă instituția și mai ales statutul profesional.

Totodată, vă precizăm că din ordinul comenzii la nivelul unității noastre urmează să fie constituită de urgență o comisie de verificare a comportamentului colegului nostru și a aspectelor care au condus la o astfel de atitudine, urmând ca la finalizarea verificărilor să revenim în cel mai scurt timp în spațiul public cu concluziile acestor verificări. În funcție de rezultatul acestora se va dispune și sancțiunea disciplinară, dacă este cazul, conform prevederilor regulamentelor militare.

Încă odată, afirmăm cu fermitate că respectarea legii nu este o opțiune, indiferent de calitatea pe care o avem, ofițer sau subofițer, și trebuie respectată legea, iar la verificările efectuate de către organele de ordine publică, persoanele controlate trebuie să adopte o atitudine politicoasă și să respecte indicațiile forțelor de ordine”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW