Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Razie în Centrul istoric al Capitalei. 17 localuri au fost verificate de poliție / Au fost aplicate 57 sancțiuni – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 iulie 2020 Etichete: , , , , , ,

Sâmbătă spre duminică noapte polițiștii bucureșteni au organizat o amplă acțiune în Centrul istoric al Capitalei pentru a verifica în ce măsură sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

 

La verificări au participat polițiști din cadrul DGPMB, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă București, Oficiului pentru Protecția Consumatorului, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București- Ilfov.

Verificări vizează modul în care sunt respectate noile prevederi de siguranță sanitară, dar și combaterea evaziunii fiscale, a muncii la negru,  pentru depistarea eventualelor abateri privind calitatea produselor aflate la vânzare și în general pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

„Aceasta acțiune nu este singulară, ea vine în continuarea celor desfășurate în toate aceste zile și va fi urmată de alte asemenea activități. Activitatea polițiștilor are în principal un caracter preventiv, de informare și de conștientizare, pentru ca doar împreună putem reduce efectele produse de îmbolnăvirile cu noul Coronavirus și tot împreună putem obține un mediu sănătos, corect și propice dezvoltării sociale„, arată Poliția Capitalei.

Rezultatul verificarilor  din Centrul Vechi

În zona Centrului Vechi au fost verificate un număr de 17 societăți comerciale.

În urma controalelor au fost constatate și aplicate  un număr total de 57 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 210.600 lei astfel :

– 3.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii- 55/2020- 3500 lei,

– 119.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite,

– 10.000 lei HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa

alimentelor,

– 40.000 lei HG 857/2011privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice,

– 10.000 lei   conform Ordonanței nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor,

– 7.000 lei conform prevederilor Hotărârii  nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.  3.400 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr 61/1991,

– 27. 000 lei, conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere,

– 1000 lei, conform Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun,

– 1000 lei conform OUG 195 /2002 , fiind  reținute și 3 autorizații taxi.

De asemenea, a fost  confiscată cantitatea de 40 kg de materie primă de origine animala și nonanimală și s-a dispus oprirea temporară a activității de prestări servicii în bucătărie la una dintre societăți.

Noaptea trecută, 11/12 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au acţionat pe raza întregului municipiu, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru de prevenirea răspândirii SARS-Cov2, fiind constatate mai multe încălcări ale normelor legale în vigoare. În urma acțiunii ce a vizat 155 de societăți comerciale din municipiul București, echipele mixte de control au aplicat 122 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 250.000 de lei. Dintre acestea, 47 de sancţiuni au  fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. (….)Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii Capitalei au acționat și în piețe, fiind purtate discuții libere cu cetățenii, prin care li s-a adus la cunoștință faptul că purtarea măștii este obligatore în spațiile închise dar și în locurile aglomerate pentru  preîntâmpinarea răspândirii virusului Covid 19”, arată Poliția Capitalei.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW