Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Războiul declarațiilor. Turcan: Sunteți Guvernul incompetent al lui Dragnea/ Iordache: Nu vom permite revenirea la austeritate/ Nicolae acuză fraude la alegeri

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2019 Etichete: , , ,

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a aprins spiritele în Parlament. Parlamentarii Puterii și ai Opoziției și-au adus acuzații de la tribuna Legislativului.

Declarațiile reprezentanților Puterii

Șerban Nicolae, senator PSD, a acuzat fraude la alegerile din 26 mai.

„Dincolo de fracturile logice, dincolo de lozinci, este o moțiune politică. Vorbiti de alegerile din 26 mai.
Sunt peste 2000 de secții unde s-au înregistrat nereguli. Cei care au votat de mai multe ori, cei care s-au făcut că votează, vor răspunde. Ticăloșia nu moare niciodată. În legătura cu ticăloșia de la aceste alegeri, vom mai vorbi”, a spus Nicolae.

„Încercati sa faceti diferența între votul la alegerile europarlamentare si votul in alte cicluri electorale.
Mai ușor cu amenințările, stimată doamnă Turcan. Vă puteți da doctoratul in plângeri penale. O să faceți plângeri penale împotriva tuturor celor care nu v-au votat. Cum reprezentați România? Prin plângeri penale la adresa prim ministrului pentru un parteneriat strategic?
Ați devenit mult prea devreme aroganti, aroganța pe care o să o platiti la urmaăoarele alegeri.
Nu aveți un program de guvernare. Dacă nu aveți un plan de guvernare, cum vreti sa guvernați această țară?”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Nu a protestat nimeni când MAE a înființat 444 de sectii de votare, mai mult decât dublu fata de alegerile anterioare. Este multa ipocrizie sa mimați grija fata de românii din diaspora. Dacă erați onești, atunci ar fi trebuit sa ii cereți președintelui să nu organizeze referendumul in aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Nu s-a ținut cont de recomandarea Comisiei de la Veneția de a nu organiza referendum împreună cu alegeri europarlamentare. Impozitare salarii IT, impozitare salarii din constructii, sa dati afara sute de mii de medici sau bugetari. Normalitate inseamna sa stopati cresteri de pensii si salarii, despre care spuneti ca sunt populisme. Nu vom permite ca motiunea sa treaca, nu vom permite revenirea la austeritate”, a declarat Florin Iordache.

„Dvs. care promiteți lichidări de proprietati si arestări daca preluați guvernarea. Dvs. care credeți că drepturile omului sunt un lux aveti curajul sa vorbiti aici in parlament.Dvs. care vă burdușiți listele de partid cu urmasi ale fostilor securiști. Vă comportați ca și cum ați fi câștigat toate alegerile pe următorul ciclul electoral. Ați câștigat o mica bătălie politică.

Sunteți susținătorii prea plecați ale unui preșdinte care a imparțit alegătorii în penali si restul lumii.Președintele a facut o mică șmecherie ca să incite diaspora la ceea ce am văzut in 26 mai.

Românii au votat pentru stoparea abuzurilor”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului l-a numit somer politic pe Ludovic Orban. Acesta spune că opoziția nu poate să guverneze țara și că este dispusă să înghenuncheze în fața oficialilor de la Bruxelles.

Opoziția critică Guvernului

Raluca Turcan a spus ca pe 26 mai românii au dat un vot clar împotriva actualei guvernari.

„Românii au votat împotriva ticaloșiilor PSD – ALDE – împotriva reprimării oamenilor pașnici, la mitingul din 10 august, băgarea oamenilor in dubă la Topoloveni, parole de acces la intrarea in orașe, românii au votat împotriva poliției politice, pe care Guvernul Dăncila le-a arătat pe toate.

Sunteți Guvernul incompetent al lui Liviu Dragnea si cel putin 2 miniștri ar tebui sa fie lânga Liviu Dragnea”, a spus Turcan.

„De fapt, acest guvern nu trebuia sa guverneze de la început, este creația unui om care a crezut că este mai presus de lege si a ajuns a colo unde stim toți ca este.

Acest Guvern s-a supus peste un moment care ar fi trebuit să fie de glorie pentru România.

Acest Guvern nu mai are sprijinul poporului roman, romanii nu mai trebuie sa fie reprezentați de acest Guvern.

În fiecare an un oraș de mărimea Sibiului se mută in occident

Anul trecut a fost anul cu cea mai scăzută natalitate.

Românii nu mai vor un Guvern girat de Liviu Dragnea. Ne dorim dreptate pentru toți cei care au fost batuți pe 10 august sau în alte evenimente”, a spus Dan Ban Barna.

„Nu am semnat textul moțiunii pentru că a fost un fake – când vrei să dai jos un guvern, anunți ce pui în loc. Vom vota pentru moțiune pentru că vrem sa atragem atenția asupra adevăratei probleme – situatia economică, socială și politica a României”, a spus Victor Ponta.

Attila Korodi, de la UDMR a criticat Guvernul în contextul evenimentelor fin Valea Uzului.

„Dl. Cucos nu a comandat extragerea ultrasilor. De ce li s-a permis să se suie pe crucile ridicate. De ce li s-a permis sa atace jandarmii? De ce Ministerul de Interne a lăsat să se organizeze intr-o manieră atat de șubredă evenimentele din Valea Uzului”, a spus Korodi.

 

Foto: Inquam Photos/ George Călin

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW