Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Război în Ucraina, ziua 714: Rusia a lansat mai multe atacuri cu rachete în Kiev

By Florea Eva , in Fara categorie Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 februarie 2024

Rusia a atacat, miercuri, capitala ucraineană cu rachete, chiar în timpul vizitei Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, determinându-l pe acesta și pe restul delegației să se refugieze în adăpostul subteran al hotelului din Kiev unde erau cazați.

Potrivit administrației militare a orașului, cel puțin trei oameni au murit și alți 16 au fost răniți în urma atacului.

Cea mai mare companie privată de energie din Ucraina, DTEK, a anunțat că districtul Dniprovskyi a rămas parțial fără electricitate. Klitschko a declarat că resturile căzute de la o rachetă rusă doborâtă au deteriorat unele linii electrice.

Ulterior, primarul Kievului a completat că s-au înregistrat şase răniţi, iar un bloc de locuinţe a fost avariat în districtul Goloseevski, unde s-a declanşat un incendiu.

De la aproximativ ora locală 06:00 (04:00 GMT), întreaga Ucraină a fost pusă sub alertă de raid aerian, cu forțele aeriene ucrainene avertizând prin intermediul Telegramului despre posibilitatea unor atacuri cu rachete rusești pe întreg teritoriul țării. Primele explozii au fost auzite în Kiev cu puțin înainte de ora 07:00. Amploarea completă a atacului, care a durat câteva ore, rămâne necunoscută în prezent.

Potrivit Digi24, Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov din nord-estul Ucrainei, a raportat că infrastructura nerezidențială din orașul Harkov, centrul administrativ al regiunii, a fost lovită de rachete rusești.

De asemenea, postul de televiziune ucrainean Kanal 24 a informat că au avut loc explozii și în Nikolaiv, regiuni situate în centrul și vestul țării.

În Nikolaiv, din sudul țării, aproximativ 20 de clădiri rezidențiale au fost deteriorate și o persoană a fost ucisă în urma unui atac combinat care a implicat drone kamikaze de tipul Shahed și rachete.

 

Foto: Photo Musienko Vladislav / UNIAN

Comentarii