Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


Rata de infectare crește rapid în București. Când vor trece școlile la cursuri online

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 septembrie 2021

Explozie a numărului de noi infectări cu SARS-CoV-2 în București. Rata de incidență a ajuns luni, 27 septembrie, la 4,95 cazuri la 1.000 de locuitori în 14 zile iar, ținând cont de tendință, trecerea școlilor la cursuri online rămâne doar o chestiune de timp.

Conform unei decizii a Guvernului, cursurile se vor desfășura online dacă incidența în localitate va depăși pragul de 6 cazuri la 1.000 de locuitori în 14 zile.

În București s-a ajuns la aproximativ 10.800 de cazuri în 14 zile, foarte aproape de pragul de 13.000, de la care elevii vor învăța online.

Potrivit Ordinului comun semnat de miniștrii sănătății și educației, pentru trecerea școlilor la cursuri online punctul de referință privind incidența este ziua de vineri a fiecărei săptămâni.

Scenarii posibile pentru elevii din București

În varianta optimistă, numărul de cazuri va începe să scadă, pe fondul restricțiilor adoptate de autorități și a îmbunătățirii ritmului de vaccinare, ceea ce înseamnă că elevii vor continua să învețe în format fizic.

În situația menținerii actualului ritm de noi infectări, sub 1.000 pe zi, va fi depășit pragul de 6‰ după data de 1 octombrie, caz în care elevii vor fi prezenți fizic la cursuri în săptămâna 4 – 8 octombrie, însă vor trece la cursuri online, cel mai probabil, după 11 octombrie.

În scenariul mai puțin fericit, în care epidemia va evolua negativ iar numărul zilnic de cazuri va continua să crească, Capitala va depăși pragul de 13.000 de cazuri în 14 zile până vineri, 1 octombrie, elevii vor învăța online începând din data de 4 octombrie.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW