Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Răsturnare de situație în cazul bărbatului acuzat că a sechestrat și violat o fată de 13 ani: Suspectul rămâne în arest

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 15 februarie 2021

Gheorghe Dima, suspectat că a ținut captivă timp de 8 luni și a violat o fată de 13 ani, rămâne în arest, după ce Tribunalul Brăila a admis contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. 

Prin decizia Tribunalului Brăila a fost desființată încheierea instanței de fond, iar după rejudecare a fost menținută măsura arestului preventiv.

Recent, judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila l-a plasat sub control judiciar pe Gheorghe Dima, argumentând că faptele bărbatului nu ar fi de o gravitate atât de mare cât să fi generat reacție din partea societății civile.

În luna decembrie, Dima a fost plasat sub arest la domiciliu, iar judecătoare Coarnă a argumentat că măsura arestului preventiv nu era justificată în acest caz, deoarece nu ar mai exista temei de luare a unei măsuri preventive pentru fapte extrem de grave precum genocid, atentat terorist, omor calificat sau crime împotriva umanității.

„În prezenta cauză, faptele inculpatului, deși reprobabile nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă.

Față de acest aspect, instanța de fond a considerat că în cauză se impune o măsură preventivă , dar în niciun caz cea mai grea, deoarece în cazul infracțiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat , crime împotriva umanității nu ar mai exista temei de luarea a vreunei măsuri preventive, uciderea celor vinovați rămânând singura sancțiune, dar nereglementată de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 până la 20.02.2021 inclusiv”, se arată în motivarea Tribunalului Brăila, instanța care a decis arestarea lui Gheorghe Dima.

Potrivit Adevărul, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila l-a trimis în judecată pe Gheorghe Dima pentru viol şi lipsire de libertate. Instanţa a stabilit legalitatea actelor de urmărire efectuate şi a probelor administrate şi urmează să stabilească data începerii procesului.

Sursa foto: Poliția Română

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW